Осем години затвор за пиян шофьор, убил човек на пътя

Темида

Осем години затвор за пиян шофьор, убил човек на пътя

9672
на 07.05.2019
Осем години затвор за пиян шофьор, убил човек на пътя
Автор:   ПИК

8-годишна осъдителна присъда за причинена смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство постанови Софийският градски съд по внесен от прокуратурата обвинителен акт, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Иван Ч. е предаден на съда за това, че на 18.04.2016 година около 00,50 часа, в гр. София, при управляване на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта 2,6 промила,  нарушил правилата за движение , като при ограничения на скоростта от 50 км/ч в населено място“, се движел със скорост 105 км/ч,  и  по непредпазливост причинил пътно-транспортно произшествие със  специален автомобил с вишка, извършваш ремонт на светофарната уредба на бул. „Сливница“.  При удара, намиращият се във вишката служител М.Б.,  бил  отхвърлен на разстояние 19 м,  в резултат на което получил съчетана тъпа травма на главата без счупване на костите на черепа, гръдна коремна травма и травма на крайниците. По-късно същата нощ пострадалият М.Б. починал УМБАЛСМ „Пирогов“, въпреки положените усилия от лекарите.

Иван Ч. е признат за виновен по обвинение за извършено престъпление по чл.  чл. 343, ал.3, пр.1, б. „Б“, вр. ал.1, б.“В“, вр. чл. 342, ал.1, пр.3 от НК и му е наложено наказание от 8 години лишаване от свобода.

За същия период той е лишен и от право до управлява моторно превозно средство, а съдът е постановил да изтърпи изцяло и отделно по-рано наложено му наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ за разпространение на наркотици.

Настоящата присъда се явява втора за Иван Ч. за причинена от него смърт по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие след като през 2002г.  е осъждан за друго такова престъпление.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК