Оскарите събират над 1000 звезди в „Долби тиатър“

ГАЛЕРИЯ ШОУ

Оскарите събират над 1000 звезди в „Долби тиатър“

4335
на 03.12.2020
Оскарите събират над 1000 звезди в „Долби тиатър“
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Над 1000 гости се очаква да посрещне залата „Долби тиатър“ в края на април, когато ще се проведе 92-рата церемония по връчването на наградите „Оскар“. Въпреки че световната пандемия от COVID-19 принуди повечето наградни събития да се проведат чрез видеовръзка, като победителите се включваха през Zoom, от Американската киноакадемия обявиха, че планират галавечерта им да се състои във възможно най-традиционен формат.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

„Оскарите ще се проведат присъствено“, коментира говорител на филмовия институт и излъчващата телевизия ABC пред сп. Variety. Все още не е ясно какви протоколи за безопасност ще бъдат въведени в ерата на коронавируса. Въпреки това надеждата е, че до 25 април, за когато е планирана церемонията, здравната ситуация ще бъде в достатъчен контрол. Ако се спази условието за капацитет от 30%, то именно около 1000 ще бъдат знаменитостите, които ще се разходят по червения килим в „Долби тиатър“ за наградите. Традиционно до 800 достига броят само на номинираните. Обикновено всеки от тях има право да поиска допълнително билети за свои близки, като режисьорката Грета Гъруиг например покани родителите си, съпруга си и приятелка от детството на церемонията през 2018 г. Билети за церемонията получават също студиата, които протягат ръка към статуетки, спонсорите на събитието, медии, официални лица като кмета на Лос Анджелис и др. Допълнително на терен обикновено се наема и „платена публика“, която да запълва местата, от които няма достатъчна видимост заради разположените камери. Благодарение на тях „Добли тиатър“ изглежда винаги запълнена.

Оскарите все пак се съобразиха с пандемията. Именно коронавирусът се превърна в причината церемонията да не се проведе през февруари, както през последните години. Срокът за „квалификация“ на филмите пък е вече до края на най-краткия месец. Иначе казано - всяка продукция, която направи премиера дотогава, ще има шанс за заветната награда. Стриймингът също бе приет радушно тази година. Въпреки че академията има стриктно правило, че филм, разпространяван единствено онлайн, не може да заслужи отличие, през тази година и такива заглавия ще бъдат разглеждани предвид масово затворените киносалони.

Междувременно мерките за церемонията тепърва предстои да бъдат следени под микроскоп. Причината за това е, че немалка част от артистите, за които се спряга, че ще получат номинация, са в рискова група що се касае COVID-19. Сред тях са Антъни Хопкинс (на 82 години), Елън Бърстин (88), София Лорен (86), Мерил Стрийп (71), Дейвид Стратърн (72) и др.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се ядоса на ППДБ: Не реагират срещу министрите на Радев, а реагират срещу човека, който го взех от тях - Дани Митов (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се ядоса на ППДБ: Не реагират срещу министрите на Радев, а реагират срещу човека, който го взех от тях - Дани Митов (ВИДЕО)
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК