Остават под наблюдение критични участъци по течението на придошлата река Стряма в Карловско

Инциденти

Остават под наблюдение критични участъци по течението на придошлата река Стряма в Карловско

10038
на 02.09.2022
Остават под наблюдение критични участъци по течението на придошлата река Стряма в Карловско
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Остават под наблюдение критични участъци по течението на придошлата река Стряма, която наводни 5 села в Карловско. Очаква се нивото на водата отново да се повиши между 1:00 часа след полунощ и 5:00 часа сутринта, съобщи БНТ. Военните, полицията и спасителните служби подготвят по-мащабен план за евакуация, който да бъде активиран при необходимост.

препоръчано

Мостът на пътя Карлово - Пловдив е проходим, но екипи ще следят нивото на река Стряма през цялата нощ. Предупредени са всички кметове на населени места от община Калояново също да следят нивото на реката и при необходимост веднага да информират Гражданска защита, тъй като от Балкана и Карловско към въпросните села слиза силна вода.

В Черноземен още днес следобед по призив на кмета са били освободени работниците на два цеха, които също се намират около река Стряма.

Заради тежките порои, които изляха близо 200 литра вода на кв. метър преляха реките - откъснаха мостове, повлякоха по пътя си дървета, автомобили и покъщнина, блокираха десетки хора. Две бяха критичните вълни. Втората е вдигнала нивото на водите над 2 метра.

Евакуацията по въздух спаси близо 20 бедстващи в село Богдан. Там през целия ден беше блокиран и нашият екип - репортерът Станислава Христозова и операторът Цветан Цанков, но тази вечер бяха евакуирани с хеликоптер.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК