Оставиха в ареста мъж, обвинен в блудство с две деца

Темида

Оставиха в ареста мъж, обвинен в блудство с две деца

16721
на 15.08.2024
Оставиха в ареста мъж, обвинен в блудство с две деца
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Състав на Окръжния съд в Хасково не уважи искането за промяна на взета през януари мярка за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека на мъж, обвинен за блудство с две малолетни момичета, и го остава в ареста, съобщиха от съда.

препоръчано

34-годишният българският гражданин е привлечен като обвиняем за това, че в периода между декември 2023 г. и януари 2024 г. в Димитровград е блудствал с момиченце на пет години, а през декември миналата година е извършил престъпното деяние и със 7-годишно момиче.

Възраженията на обвиняемия за промяна на настоящата му мярка в по-лека са свързани с влошеното му здравословно състояние, сочи информацията от съда. Преценката на магистратите обаче е, че то не е основателно, тъй като като в местата за лишаване от свобода обвиняемият може да получи необходимата му медицинска грижа.

Сред мотивите на съда за днешното определение още са, че към настоящия момент не са налице условия за изменение на мярката за неотклонение „задържане под стража“, тъй като обоснованото предположение, че именно обвиняемият е извършител на деянието, продължава да е налице.

Това се потвърждава и от разпита на свидетелите, съдебномедицинската експертиза и съдебнопсихологическата експертиза. Освен това е налице и реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Според информацията от съда, това заключение стъпва на факта за многобройните осъждания на обвиняемия, както и на това, че той е бил издирван във връзка с издадена срещу него Европейска заповед за арест.

Определението подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд-Пловдив. На 7 август от Апелативната прокуратура в Пловдив съобщиха, че Окръжна прокуратура-Хасково е образувала досъдебно производство за изясняване на причините за смъртта на 41-годишен мъж, който е починал в ареста към Районна служба "Изпълнение на наказанията“ в южния областен център, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Мъж е бил задържан по досъдебно производство с обвинение за извършени блудствени действия с две деца - момичета, ненавършили 14-годишна възраст. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев пред ПИК TV: Последната седмица на октомври ще е топла. В неделя хората да отидат да гласуват - сухо е и няма да има гъби Проф. Георги Рачев пред ПИК TV: Последната седмица на октомври ще е топла. В неделя хората да отидат да гласуват - сухо е и няма да има гъби
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК