Вход
София
Времето в София 8 o C

ОСТРА ПОЗИЦИЯ: Министерството на културата отговори на подалия оставка шеф на БНР

ОСТРА ПОЗИЦИЯ: Министерството на културата отговори на подалия оставка шеф на БНР

на 22.10.2020
65120
0
ОСТРА ПОЗИЦИЯ: Министерството на културата отговори на подалия оставка шеф на БНР
Автор: ПИК
22.10.2020
0
65120

Министерството на културата разпространи позиция във връзка с подалия оставка шеф на БНР. Вчера генералният директор на Българското национално радио Андон Балтаков внесе в Съвета за електронни медии писмо, с което уведомява председателя на надзорния орган Бетина Жотева, че би искал договорът, с който е поел управлението на БНР, да бъде прекратен предсрочно, считано от 1 ноември. За това съобщи самият той в ефира на радиото.

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Трима изправят шефа на БНР Андон Балтаков пред съда за фалшиви документи

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Трима изправят шефа на БНР Андон Балтаков пред съда за фалшиви документи

Трима от конкурентите за поста на сегашния шеф на БНР...

на 29.09.2020

Както ПИК разкри с документи, Андон Балтаков бе незаконно избран за директор на БНР след поредица от скандали. Имаше редица неуредици в документите му за изискуемия стаж, заради което неизбраните кандидати водят дела. Освен това медията ни разкри, че той е бил управител на фирма и след момента, в който е станал директор на БНР, което също е в разрез със закона.

Днес Министерството накултурата публикувая и своята позиция по казуса с Балтаков, която гласи следното: 

Проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията е разработен в изпълнение на разпоредби на Закона за държавния бюджет за 2020 г. от работна група, създадена със заповед на министъра на културата. В работната група участваха представители на заинтересованите институции: Съвет за електронни медии, Българското национално радио, Българската национална телевизия, Министерството на финансите, Министерство на културата, Сметна палата и представители на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО). Участието в работната група даде възможност на пряко заинтересованите страни да изложат своите становища по всички въпроси, отнасящи се до управлението на обществените медии.

Ролята и целта на Министерството на културата е единствено да създаде необходимата организация за провеждане на работните заседания, като даде възможност на всички страни да проведат дебата за медиите свободно и в широк формат, без да налага своя позиция или политики и без да дава предложения или мнения, свързани с регулирането на медийната среда или работата на обществените медии.

Целта на законопроекта е да бъде постигнато съответствие с разпоредбите на Закона за публичните финанси, като бъдат преразгледани разпоредби на ЗРТ относно фонд "Радио и телевизия", както и финансирането на БНР и БНТ да се приведе в съответствие с правилата на държавните помощи.

Всички предложени разпоредби, които касаят финансирането на обществените медии, бяха обобщени в законопроект, предложен към настоящия момент за обществено обсъждане.

Проектът на ЗРТ е публикуван на интернет страницата на Министерството на културата и на Портала за обществени консултации за срок от 30 дни. В периода от 19 октомври до 18 ноември могат да бъдат процедирани предложения от всички заинтересовани страни, включително от Българското национално радио.

Всички постъпили до момента предложения и мнения, както и всички документи, свързани със Законопроекта, могат да бъдат разгледани ТУК

Сподели:
свързани новини
Директорът на БНР с фалшиви удостоверения. В схемата е и Бабикян (ДОКУМЕНТИ) Директорът на БНР с фалшиви удостоверения. В схемата е и Бабикян (ДОКУМЕНТИ)
Членовете на Съвета за електронни медии са назначили...
на 02.10.2020
Скандалният шеф на на БНР хвърли оставка, подплашен от делата за стажа му Скандалният шеф на на БНР хвърли оставка, подплашен от делата за стажа му
Генералният директор на Българското национално радио...
на 21.10.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22721
архив

Две блодндинки си говорили:
-Абе муцка много хубава походка.
-Да нали,минах през кръчмата

x
САМО В ПИК TV: Изплува тайната и невъзможна любов на Мариан Вълев-Куката (ВИДЕО)
x
11-те правила за връзка тип „просто секс"
x