ОСТРА РЕАКЦИЯ! Родители на деца, загинали в катастрофи, скочиха на съдиите по делото срещу Нойзи: Ако някой ден с автомобила му бъде размазан някой ваш близък, отново ли ще постановите същото решение

Акценти

ОСТРА РЕАКЦИЯ! Родители на деца, загинали в катастрофи, скочиха на съдиите по делото срещу Нойзи: Ако някой ден с автомобила му бъде размазан някой ваш близък, отново ли ще постановите същото решение

136018
на 04.09.2024
ОСТРА РЕАКЦИЯ! Родители на деца, загинали в катастрофи, скочиха на съдиите по делото срещу Нойзи: Ако някой ден с автомобила му бъде размазан някой ваш близък, отново ли ще постановите същото решение
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Сдуржение "Ангели на пътя", учредено от родители на деца, пострадали или загинали в катастрофи, изпрати остра позиция относно решението на съда да не отнема колата на културолога Ивайло Цветков-Нойзи, хванат да шофира пиян.

препоръчано

Позицята е изпратена до Министерството на правосъдието, главния прокурор, Софийска градска прокуратура, Съюза на съдиите в Бълтария, Висшия съдебен съвет, националните телевизии и други медии.

Припомняме, че в мотивите на решението пише, че съдиите отказват да отнемат колата на Нойзи, както повелява законът, за да не го превърнат в изкупителна жертва.

Логично родителите задават въпроса дали ако с този автомобил някой пиян мъж като Нойзи убие техен близък, те отново ще вземат същото решение.

Публикуваме писмото им без редакторска намеса:

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ОТ СОФИЙСКА ГРАДСКА ПРОКУРАТУРА,

ние сме сдружение „Ангели на пътя“, което обединява родители и близки на убити деца и млади хора от пияни, дрогирани, шофиращи с превишена скорост и/ли без книжка водачи.

Поводът, по който този път се обръщаме към вас, е позорната мотивация на Софийския Районен Съд от 02.09.2024 на скандалното решение за колата на пияния Ивайло Нойзи Цветков:

„Конфискацията на автомобила ще накърни напълно неоправдано правото на собственост на осъденото лице и по никакъв начин не би допринесла за осигуряването на изискуемия баланс с правото на живот и телесна неприкосновеност на гражданите, имайки предвид, че ще го превърне в изкупителна жертва за назидание на останалите членове на обществото без реален принос за повишаване на нивото на трайно занижената транспортна безопасност в страната.“

В приложеното писмо от 07.06.2024 подробно се обосноваваме защо решението на съда е скандално и питаме българските съдии как си позволяват за пореден път да действат в ущърб на обществените интереси и в полза за поредния пътен престъпник?

Дават ли си сметка българските съдии, че благодарение на подобни възмутителни постановления част от тези пътни престъпници стават пътни рецидивисти и пътни убийци? Пътни убийци като тези, които убиха нашите синове и дъщери, нашите братя и сестри, нашите внуци! И които ще продължават да убиват! Други синове и дъщери, братя и сестри, внуци!

Съгласно Наказателния кодекс на Република България наказанието се налага с цел:
-  Да се поправи и превъзпита осъдения към спазване законите и добрите нрави
- Да се въздейства предупредително върху него и да му се отнеме възможността да върши други престъпления
- Да се въздейства възпитателно и предупредително върху другите членове на обществото

С подобни съдийски решения тези цели не просто не се постигат, а се случва точно обратното! Те са абсолютно неоправдани и незачитащи интересите както на хилядите ранени и убити досега, така и на тези, които ще бъдат ранени и убити в бъдеще от пияни и дрогирани шофьори!

Българските съдии за пореден път заслужиха презрение и затвърдиха убедеността в българското общество, че са съзнателни съучастници в пътния травматизъм и пътните убийства в България! Обръщаме се конкретно към взелите това решение с един прост въпрос – ако, някой ден, с този автомобил, управляван от пиян или надрусан Цветков или друг, бъде размазан някой от тях или техен близък, отново ли биха постановили същото днес? Със същите мотиви?
С настоящето официално сезираме Софийска Градска Прокуратура по чл. 288 от Наказателния кодекс (Изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.):

„Орган на властта, който пропусне да изпълни своевременно длъжностите, които му налага службата относно наказателно преследване, или по друг начин осуети такова преследване с цел да избави другиго от наказание, което му се следва по закон, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с лишаване от правото по чл. 37, ал. 1, точка 6.“

Надяваме се да бъдат предприети всички предвидени от закона мерки!

В името не на нашите деца и близки, които вече гният под земята, а на всички останали – включително на тези на служителите в българската правосъдна система!

04.09.2024 С УВАЖЕНИЕ,
гр. София СДРУЖЕНИЕ „АНГЕЛИ НА ПЪТЯ“

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 септември - финансови постъпления за Скорпионите, Стрелците да не чакат чудеса, ако ще пътуват САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 септември - финансови постъпления за Скорпионите, Стрелците да не чакат чудеса, ако ще пътуват
ПИК TV x
ЖЕСТОК ЕКШЪН В ПИК TV! Отцепниците на Доган заключиха журналист в хотел, заплашват го и скачат: Какво снимаш тука?! (ВИДЕО) ЖЕСТОК ЕКШЪН В ПИК TV! Отцепниците на Доган заключиха журналист в хотел, заплашват го и скачат: Какво снимаш тука?! (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК