Вход
София
Времето в София 2 o C

ОСТРО! Данаил Кирилов с разтърсващ коментар за пускането на убиеца Полфрийман

ОСТРО! Данаил Кирилов с разтърсващ коментар за пускането на убиеца Полфрийман

на 28.09.2019
26222
21
ОСТРО! Данаил Кирилов с разтърсващ коментар за пускането на убиеца Полфрийман
Автор: ПИК
28.09.2019
21
26222

В позиция, публикувана в социалната мрежа, министърът на правосъдието Данаил Кирилов призова фактите и законът да са водещи. Повод за коментара му е предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман и дебатът в Народното събрание за съкратеното производство.

В емоционален коментар във Фейсбук Кирилов разсъждава за това кое е водещото - законът или независимостта на магистрата. Министърът на правосъдието коментира ситуацията след предсрочното пускане от затвора на австралиеца и избухналите емоции в обществото, като се опитва да постави на преден план обективния поглед на юрист, без да заема страна. Не скрива също така, че през последните дни е доста разколебан от становището си, че трябва да бъде оставен съдът да прецени дали да приложи съкратеното производство при убийства.

Кирилов не обвинява никого, не цитира имена и не влиза в личностни нападки, а отваря дебата с поредица от въпроси.

"Имах няколко часа да се отдам на съзерцание и умозрение, да опитам безпристрастно да оценя фактите и обстоятелствата, пораждащи дивия бяс и истеричната паника на малцина, поставили себе си над другите, над закона и над морала на справедливостта. Въздържах се да съдя, а както винаги съм се стремял, да подкрепям и да защитавам опонента си, влизайки в дрехата и същината на неговите аргументи, мотиви и предразсъдъци", пише министърът на правосъдието.

И продължава: "Не исках да откривам предателство спрямо общо възприети национални цели, а предпочитах подозренията и предположенията ми да останат на плоскостта на маргиналния личен интерес и ползата за конкретна група от лица".

Без да уточнява, че става въпрос за казуса с предсрочното освобождаване на убиеца на Андрей Монов от състав на САС, начело с Калин Калпакчиев, Кирилов поставя въпроса за това дали обществото няма право на своята реакция на възмущение, пише "Дарикнюз". След като един магистрат вече се е произнесъл с решението, и дали това може да се разглежда като засягане на магистратската независимост.

"В този смисъл, трябва да доверя на Вашите съждения и присъда преценката дали един обществен дебат може да засегне независимостта на магистрата, след като той вече е отсъдил и е обявил мотивите си.

Има ли право обществото да прецени дали е спазен законът и е постигната справедливостта?

Неговото доверие безусловно ли е, императивно ли се дължи?

Кой от двата принципа има предимство: принципът на законността или принципът на независимостта на магистрата?"

Министърът засяга и темата за съкратеното производство по повод позицията му, че трябва да се остави на съда да прецени дали да прибегне до него при тежки престъпления, което означава и намалени присъди.

"Последните седмици аз убеждавах колегите си в парламента, че трябва да възложим и да доверим, да възложим на съда нова възможност за преценка / дискреция при определяне на наказанието, тази дали да прилага или не последиците при съкратеното съдебно следствие. Едновременно с това, мои колеги разоръжаваха с озлобление вярата и доверието ми, удовлетворявайки неусмиримият си стремеж да злепоставят всяко усилие за неговото укрепване".

Кирилов не крие разочарованието си и отново призовава за цивилизован разговор в обществото.

"Търся Вашата подкрепа за следното:

* Винаги да поставяте фактите преди заключенията;

* Да се стремим да съберем възможно най-много относими факти;

* Съжденията и заключенията са наша субективна преценка и тя не може да бъде държавна присъда;

* Да не се нагърбваме да съдим, вместо това ревниво да проявяваме респект към истината и дирене достоверността на фактите;

* Да не удовлетворяваме нестихващия стремеж към отмъщение и да даваме доверие и при най-крехкото основание за това;

* Да се движим не от бясното настървение на лицемерието, а от умерената политика на законодателите;

* Да уважаваме опонентите си по тези, защото в спора се разкрива истината;

* Да не забравяме, че магистратите винаги са прави, и че дължим подкрепа, точно изпълнение и правна дисциплина, както и защита на независимостта им", завършва позицията на Данаил Кирилов.

Сподели:
Напиши коментар »
(21)
1
Според думите на гражданинът анимационен герой Данаил Кирилов (Бърни Ръбъл),който е едно юридическо недоразумение, останах с усещането, че в затвора е пребивавала една светла личност, която България е на път да загуби !!!!Щом съдия Калпакчиев го е помилвал, то значи Полфрийман е чист като Исус, завърши Бърни Ръбъл !!! Кукунделът е неадекватен както винаги, що не вземе и той за основе един мозъчен тръст, като Цвъко Пипоня и да се разкара от политиката ?!!!
2
Единственото, което този олигофрен на снимката може да разтърси е порнографския, перверзен и силно замърсен мозък на чорбаджията на порнографското сайтче! Само че, много скоро и нещо друго ще го разтърси, че като нищо сланината от уродливото му туловище ще се стопи за три дни!
4
Лая Костинбродска, също се е обадила на съдиите, и вицето Идиотова, без чийто подпис няма помилване, да освободят Пол Фрийман, както на времето освободи и си плати, сводника и изнасилвача Ванко-1, защото и трябват пари за изборите. Иначе, как щерка и ще обикаля топ дестинациите на света, ако не са кървавите пари от убиеца, на нашето момче. .......................................................................................................................... Защо Лая Костинбродска която е завършила московски курс за брантия, с профил на шафрантия и със специалност, как да ближе сладоледа на дърт партиен член от политбюро, ще замени заплати от 8000лв. с три пъти по малка, и куп държавни привилегии, като на активен борец, ако не се кани да краде, какво друго! Да не би и нея да я изнудва с някакви снимки, от тъмното и минало, като годеницата на кандидата за кмет Вибратор, от Смучи България. Защото до последно казваше и се кълнеше, че няма да се кандидатира, и че проблемите на хората, са новото и амплоа, както и борбата с монополите, и хоп в дълбокото в услуга на червените олигарси и червената мафия и на същите тия монополи, а хората кучета ги яли. Също да попитам, какви постове е избрала за мъжа си, както и за мафиотите братя Галеви и контрабандиста Фози. Защо не ги е поканила в инициативния си комитет тях, и Мишо Шамара, с когото митингуваше за да даде шанс на Олегарски. Какви постове е предвидела за Пеевски, когото посочи за шеф на ДАНС, и за Дудука с когото организираха Костинбродския преврат. И не на последно място питам сестра Галевца, Какъв пост е подготвила, за търговеца на наркотици сводника мангал рапъра Ванко - 1, за когото измисли специален закон, с който го освободи предсрочно от затвора. За чалгарката Анелия, Криско, за човека на Иванчева хваната с подкуп, Вапцаров, както и за червените олигарси бр. Динев няма да питам. Няма да питам и за за легиона от олигарси и мафиоти с които си е имала работа, защото няма да ми стигне един живот. Ето това ви предлага червената латерна, управлението с марката на братя Галеви. Затова не вярвам, че ние софиянци ще изберем една проскубана червена коткудякаща кокошка, пред един трудолюбив и доказал се кмет. Кон за червена кокошка, няма как да стане...
5
на Цеко асансьоро по простотия и тъпотия е може би корифеят на юридическата мисъл Дани Ръбълът.
6
Открай време хората живеят в общества, които се крепят на правила, а не на свободите на индивидите, и независимоста на магистратЛите.. Повече приказки на пазаря.
7
Да се хвали това същество, за което е трудно да се определи, получовек ли е или полумаймуна? Видимо умствено обременен, още по-видимо физически. Ако нвкой си мисли, че това същество ще направи дори и минималното за подобряване на Съдебната система, жестоко се лъже. Съществото слугува на Султана, готов за всякакви гнусотии да крепи един доказан страхлив и крадлив неграмотник - палячо, който ни е изложил къде ли не.
8
Аман от прости индивиди в тая кочина бе! Аман !
9
Много интересно как никой политик или журналист не коментира какво точно / кой член,буква,алинея/ от закона е нарушил съдията при определението за предсрочно освобождаване.Нарушен ли е закона или не е нарушен.Никой не коментира и друго кой раздава справедливост - съда или една от страните по делото, защото прокурора е страна.,
10
Интересно, кой ли му е писал "разсъжденията" на този видим дебил. Не е стилът на ПИК, става дума за скромни филологически способности, а в в този сайт местните "журналисти" нямат и такива. Явно дебилът си е наел скъп пиар или секретарка, не вярвам жена му да е по различна от този дебил, т.е. - дебилка.
11
От понеделник има паспорт и вече пет дни е затворен незаконно в затвора в Бусманци. Това е престъпление - противозаконно лишаване от свобода, извършено от длъжностни лица. Прокуратурата се прави, че не вижда и не разследва, а Гешефта се скатава и чака праseтата да го изберат за глав. прокурор. Така е в държавата на sвинете и мутропитеците.
12
КОРНЕЛА КАЗА ЧЕ БОЙКО Е “ ТАНЦЬОРКА ПО ТАЕКУОНДО “ и се крие в СЕУЛ а държавата била в икономическа криза и фолксваген няма да е в България понеже сме в икономически минус !злорадството на ТАЯ няма ГРАНИЦИ !
13
Я, този могъл да пише?
14
Нинова се подигра с културата на ЮЖНА КОРЕЯ , когато я поканиха в ПЛЮС - МИНУС по НОВА ТВ и е време да и се поиска отговорност за просташкия и манталитет ...ГАВРАТА И С БЪЛГАРИЯ ЗА ФОЛКСФАГЕН И ТЪПИЯ И ФАСОН В ПОЛИТИКАТА !
15
Нещо взехте всички да се тресете,този кандидата мисля е причината!
16
Високо парен правно необоснован тюрлюгювеч! Напълно в съответствие с умствения потенциал на Дани.
17
Гадове социалистически,това ще ви остане,което пюете тук,нямате никакъв шанс и изход,обречени сте нещастници. На трънски оскурец Гига. Никои не ви ебе за слива. Няма кои да ви чуе.
18
когато гласува поправката, която убиецът си е изготвил за да излезе?
19
Министърът ми дава основание да си мисля какви са му подчинените,разбирай българското правосъдие!!!
20
Дебелогъзия евнух недял да напише нещо за пияния комунист московски
21
естествено е че съдут решава прокурора и адвокатите са страни на процеса едини ят е обвинител другият е защита но крайното решение винаги е на съдията
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 1614
архив

- Е, този престъпник беше лесен за залавяне,- казва полицай.- Той отворил сейфа, измъкнал парите от там, изпил бутилка уиски, изпушил една цигара и оставил отпечатъци от пръстите си. 
- На бутилката ли? 
- На асфалта!

няма нови новини
Днес: 206
hot
най-четени новини в момента
сега
3414
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: ГЕРБ и Патриотите отрязаха Радев за консултациите за Изборния кодекс (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
x
КАРДИОЛОГ ПРЕДУПРЕДИ: Грипът атакува и сърцето, скача броят на инфарктите
x