ОСТРО: Никол Станкулова скочи на кмета на Кричим заради бездомните кучета (СНИМКИ)

Епицентър

ОСТРО: Никол Станкулова скочи на кмета на Кричим заради бездомните кучета (СНИМКИ)

22473
на 17.05.2021
ОСТРО: Никол Станкулова скочи на кмета на Кричим заради бездомните кучета (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Заканата на кмета на Кричим Атанас Калчев да глобява с по 500 лева всеки жител на градчето, който прояви състрадание и нахрани бездомно куче, вбеси Никол Станкулова, видя ПИК.

препоръчано

Преди два дни градоначалникът най-тържествено помести публикация в профила си във Фейсбук, с която разгневи природозащитниците в цяла България. Калчев поиска от жителите на Кричим да "незабавно да бъде прекратена порочната практика по предлагането на храна и/или хранителни отпадъци на безстопанствени /бездомни/кучета и котки на обществени места".

"Невъзможно е, при каквито и да било мерки, които се предприемат и реализират от общинската администрация да се справим с овладяването на популацията и присъствието на бездомни кучета и котки в гр. Кричим, след като някои от нашите съграждани чрез предоставяната им храна, създават у тях хранителни навици! Недопустимо е определени граждани, прикривайки се зад "безкрайната" си любов към бездомните кучета да създават предпоставки за застрашаване живота и здравето на всички останали. В тази връзка ще направя предложение до Общински съвет Кричим, в Наредбата за обществения ред да се приемат санкции - глоба от 50 до 500 лева за тези нарушители, които предлагат храна или хранителни отпадъци на безстопанствени кучета и котки на обществени места", гласи публикацията на кричимския кмет.

Синоптичката на Нова телевизия, която е известен любител на кучетата и ежедневно се грижи за бездомните кучета из София, не остана безучастна. 

"Страшен кмет на Кричим! Защо не го пуснете гол да обикаля улиците той и глоба ако някой му додаде залък! Не хранете безстопанствените кучета. Оставете ги да умрат от глад, иначе глоба! Не можел да се справи с популацията - еми направетe приют и ги кастрирайте - 21 век е", ядоса се Станкулова. 

В същата си публикация въ Фейсбук обаче Калчев уточнява, че няма намерение да строи приют в Кричим. 

Сподели:
Бомба x
ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богаството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богаството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 159
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това