ОСТРО: Политолог със съсипващ коментар за Мая Манолова: Нито е мъж, нито е генерал, а е от Кюстендил

Политика

ОСТРО: Политолог със съсипващ коментар за Мая Манолова: Нито е мъж, нито е генерал, а е от Кюстендил

135996
на 17.10.2019
ОСТРО: Политолог със съсипващ коментар за Мая Манолова: Нито е мъж, нито е генерал, а е от Кюстендил
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

"Мая Манолова не демонстрира капацитет да разреши проблемите на София. Това съмнение се подсилва от общинските съветници, които няма да има. Няма как да се случи – Манолова да решава проблемите на столицата с мнозинството на ГЕРБ", заяви политологът доц. Стойчо Стоев пред "Фактор".

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

По думите му от този факт изникват и важните въпроси, как всъщност Манолова ще управлява и защо трябва да се гласува за нея, след като тя няма да има никаква подкрепа. Той подчертава, че не е нужно да си специалист, за да разбереш, че трябва да гласуваш за градоначалник, който решава проблемите на града, а не за този, който иска да сваля националното правителство. 

На въпрос дали е възможен сценария с Румен Радев, Стоев е категоричен, че Манолова не е мъж и не е генерал. "Това е важно, защото избирателите гласуват за силни фигури, които им решават проблемите. Дори самата женска част от електората няма да подкрепи Мая Манолова. У нас има стереотип – мъж или генерал, който стои с твърди позиции.

На второ място – имаме две дами, едната от които е от Кюстендил. На тези избори имаме две дами, за които ще гласуват само софиянци. Едно е БСП в държавата, съвсем различни са избирателите в столицата. Левицата в София е слаба. Така че, подкрепата на БСП в София е много по-слаба на тези избори в столицата, отколкото при избора на Румен Радев. На трето място – Румен Радев беше подкрепян само от БСП и всички знаехме, че е неин кандидат. При Мая Манолова има опит за еманципация и отдалеченост от социалистическата партия, от формацията на Меглена Кунева и т.н.

Тази политическа амалгама по-скоро ще демотивира хората, отколкото да ги привлече да отидат до урните и да пуснат „червена“ бюлетина", допълва политологът. Той подчертава, че от президентите се очаква да са "лаладжии",  да громят корупцията и да казват високопарни фрази, но от кметовете се изисква да харчат парите на гражданите по най-целесъобразния и прозрачен начин.  

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса! Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО) СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: "Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса!" Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО)
ново
Днес: 114
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК