Осуетиха опит за преврат в Боливия

Америка

Осуетиха опит за преврат в Боливия

15543
на 27.06.2024
Осуетиха опит за преврат в Боливия
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Осуетиха опит за преврат в Боливия. Танк разби портата на президентския дворец в столицата Ла Пас, а военни нахлуха в сградата. Критичната ситуация продължи няколко часа.

препоръчано

Начело на преврата е главнокомандващият на армията генерал Хуан Хосе Сунига, който обяви, че иска да "преструктурира демокрацията". По-късно той беше арестуван. По улиците имаше демонстрации в подкрепа на правителството.

Президентът Луис Арсе призова боливийците да защитят демокрацията срещу военната хунта. „Ние сме изпълнени с храброст, с кураж да продължим да се съпротивляваме на всеки опит за преврат. Боливия заслужава своята демокрация, която беше спечелена на улицата с кръв, братя и сестри. Искаха да изненадат нас и боливийския народ. Ние реагирахме, а хората се мобилизираха срещу този опит за преврат. Благодаря на боливийския народ", посочи той. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК