Осъдената за клевета Елена Йончева трепери за имунитета си в ЕС - изправят я пред съда у нас за пране пари от КТБ

Час Пик ГЛАВНА

Осъдената за клевета Елена Йончева трепери за имунитета си в ЕС - изправят я пред съда у нас за пране пари от КТБ

258306
на 21.01.2021
Осъдената за клевета Елена Йончева трепери за имунитета си в ЕС - изправят я пред съда у нас за пране пари от КТБ
Автор:   ПИК

Лоши дни се задават за Елена Йончева още от началото на новата 2021 г. Вчера стана ясно, че съдът официално я обяви за клеветница и Делян Добрев я осъди да му плати 7000 лв. за лъжите, които през 2017 г. разпостраняваше по негов адрес.

препоръчано

Много скоро Йончева може да има и още по-сериозни проблеми с Темида, тъй като срещу нея има замразено разследване за пране на пари от фалиралата КТБ по афера с банкера-беглец Цветан Василев. Затова бившата говорителка на Румен Радев в момента трепери за имунитета си на евродепутат и прави невиждани совалки, за да се спаси, научи ПИК. 

Елена Йончева е впрегнала всички сили в търсене на връзки и контакти сред всичките си колеги в ЕП, като за целта е ангажирала и колегите от БСП там. Тя разчитала предимно на гласовете на социалисти, зелени и либерали, за да я спасят съдебно преследване у нас. Причината е, че предложението за сваляне на имунитета й ще бъде гласувано в широк формат от всички евродепутати, както предвижда процедурата. 

Все още обаче не е ясно кога ще се случи това, тъй като точката не е вкарана в дневния ред на евродепутатите. Според правилника след като в началото на декември миналата година правната комисия разгледа искането на българските власти за сваляне на имунитета на Елена Йончева, сега трябва да бъде изготвено мотивирано решение за и против, което първо да се гласува в самата правна комисия. След приемането на доклада в комисията, той се разглежда в пленарната зала от целия Европарламент и се прави отделно гласуване за всяко от предложенията.

Припомняме, българската прокуратура изпрати до ЕП искане за сваляне на имунитета на Елена Йончева на 25 ноември 2019 г. Тя е обвинена за пране на пари от фалиралата КТБ.

Имунитетът на Йончева вече беше свален веднъж от българския парламент по времето, когато тя беше депутат от БСП. След като беше избрана за евродепутат обаче, тя придоби нов имунитет, който също трябва да бъде поискан и съответно свален или даден, за да продължи разследването. Ако имунитетът й отново бъде свален, е въпрос на време Йончева да бъде изправена пред българския съд и да отговаря за аферата с пране на пари от фалиралата КТБ.

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това