Осъдиха бивш румънски евродепутат на осем години и половина затвор за корупция

СВЕТЪТ ДНЕС

Осъдиха бивш румънски евродепутат на осем години и половина затвор за корупция

3294
на 13.01.2021
Осъдиха бивш румънски евродепутат на осем години и половина затвор за корупция
Автор:   ПИК

Бившият румънски евродепутат Мариан Злотя от вече несъществуващата Демократично-либерална партия беше осъден окончателно на 8 години и 6 месеца затвор по обвинения в корупция, съобщава сайтът Зиаре.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Злотя беше признат за виновен по обвинения в търговия с влияние, вземане на подкуп, подстрекаване към вземане на подкуп и съставяне на организирана престъпна група.

Според прокурорите деянията са извършени в качеството му на председател на Националната санитарно-ветеринарна служба в периода октомври 2009 г. - май 2010 г. Съдът разпореди също така конфискацията на 263 000 леи (54 000 евро) от обвиняемия.

Мариан Злотя беше изпратен на съд от Националната дирекция за борба с корупцията заедно с 14 негови подчинени от санитарно-ветеринарната служба, с които се смята, че е сформирал организирана престъпна група с цел извличане на неправомерни ползи.

На предишна инстанция Злотя беше осъден на 2 години условно.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ППДБ измисли нова опорка - ГЕРБ помогнала на Путин да започне войната срещу Украйна (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ППДБ измисли нова опорка - ГЕРБ помогнала на Путин да започне войната срещу Украйна (ВИДЕО)
ново
Днес: 45
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК