Осъдиха за имотна измама ЧСИ-то от случая "Бадр"

Темида

Осъдиха за имотна измама ЧСИ-то от случая "Бадр"

5728
на 15.01.2021
Осъдиха за имотна измама ЧСИ-то от случая Бадр
Автор:   ПИК

Осъдиха условно частния съдебен изпълнител Тотко Колев за имотна измама.

препоръчано

Окръжният съд в Бургас му определи наказание от 1 година и 6 месеца затвор с 3 години изпитателен срок заради нарушаване на служебните му задължения.

Подсъдимият е признат за виновен за това, че в периода 11 декември 2007 г. - 14 май 2008 г. в Бургас, в качеството си на частен съдебен изпълнител на Камарата на ЧСИ, е нарушил служебните си задължения, за да набави имотна облага за взискателя И. И. по изпълнително дело и от това са настъпили значителни неимуществени и имуществени вредни последици в размер на 98 800 лв. за Община Несебър.

И държавното обвинение и защитниците на подсъдимия в своите пледоарии бяха единодушни в частта, че има престъпна схема за неправомерно придобиване на общински имот. Прокуратурата пледира, че подсъдимият е осъществил състава на престъплението, за което му беше повдигнато обвинение, с пряк умисъл и специална цел, във връзка с публична продан и възлагане на недвижим имот.

Адвокатите на Колев обаче пледираха за неговата невинност. Според тях се установява извършването на противоправни деяния, но не с участието на подсъдимия в тази имотна измама. Освен това обвинението не било доказано.

Прокуратурата поиска наказание от 3 години затвор с 5 години изпитателен срок, както и подсъдимият да бъде лишен от право да заема длъжността "Частен съдебен изпълнител" за срок от 5 години. Защитата поиска Колев да бъде оправдан.

Присъдата на Окръжния съд в Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок.

Името на частния съдебен изпълнител Тотко Колев нашумя около случая с либийския танкер "Бадр".

През ноември 2020 г. Върховният касационен съд лиши от права за общо 7 години частния съдебен изпълнител заради случая.

Сподели:
Бомба x
Ето кое е най-доброто летище в Европа Ето кое е най-доброто летище в Европа
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 249
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това