Осъдиха Лех Валенса за клевета

Европа

Осъдиха Лех Валенса за клевета

8417
на 07.12.2018
Осъдиха Лех Валенса за клевета
Автор:   ПИК

Полски съд постанови, че антикомунистическият дисидент и бивш президент на Полша Лех Валенса трябва да се извини на лидера на управляващата партия по дело за клевета, предава БТА.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Влиятелният председател на "Право и справедливост“ Ярослав Качински заведе дело срещу носителя на Нобелова награда за мир Валенса, заради негови постове в социалните медии с обвинения срещу Качински за самолетната катастрофа в Смоленск през 2010 г.

Тогава при падането на президентския самолет загинаха неговият брат-близнак – тогавашният президент Лех Качински и още 95 души, сред които висши политици и военни.

През 2016 г. Валенса обвини Качински, че воден от желанието си да командва, е настоявал в разговор по телефона, че самолетът трябва да се приземи въпреки гъстата мъгла. Такива обвинения бяха отправени и от критици на Качински, но не бяха доказани.

Съд в Гданск се произнесе, че Валенса трябва да се извини на Качински чрез различни платформи – по радиото, в социалните медии и в лично писмо, предаде Асошиейтед прес.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК