Осъдиха условно мъж, държал цигари без бандерол за над 3 млн. лева

Темида

Осъдиха условно мъж, държал цигари без бандерол за над 3 млн. лева

9817
на 03.08.2020
Осъдиха условно мъж, държал цигари без бандерол за над 3 млн. лева
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и подсъдимия Кирил У. за притежание на акцизни стоки без бандерол.

препоръчано

Подсъдимият Кирил У. се е признал за виновен за това, че на 04.10.2019 г., в товарна композиция, състояща се от влекач и полуремарке, паркирана в складово помещение, находящо се в гр. София, в съучастие с Г.Ц. и Д.К., държал акцизни стоки без бандерол – тютюневи изделия, а именно: 401 410 броя кутии с цигари, без поставен акцизен бандерол, на обща стойност 3 010 575,00 лева и размер на неплатения акциз 1 629 724,60 лева, когато такъв /бандерол/ се изисква съгласно Закона за акцизите и данъчните складове, като предметът на престъплението е в големи размери.

С определение от 31.07.2020 г. на Софийски районен съд на Кирил У. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години, с изпитателен срок от пет години, както и „лишаване от право да упражнява определена дейност“ – да осъществява търговска дейност с акцизни стоки за срок от три години и шест месеца.

Споразумението, одобрено от Софийски районен съд, е окончателно и има сила на влязла в сила осъдителна присъда.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК