ОТКРАДНАТ ЗАНАЯТ: Васко Василев става професор в Полша

ЧАС ПИК

ОТКРАДНАТ ЗАНАЯТ: Васко Василев става професор в Полша

6620
на 27.02.2021
ОТКРАДНАТ ЗАНАЯТ: Васко Василев става професор в Полша
Автор:   ПИК

Цигуларят Васко Василев ще преподаде знанията си в класическата музика на мастър клас в полския град Шчечин. Българинът бе избран от местната академия за един от професорите за образователното събитие. Освен него умения с инструмента ще предават още Кшищоф Венгжин, Емануел Салвадор и др.

препоръчано

Ентусиастите да "откраднат занаят" от доказалите се вече музиканти ще могат да се запишат за участие в мастър класа до 15 март, като във формуляра имат опцията да изберат дали да бъдат активни или пасивни курсанти.

Именно класът с цигулка ще посрещне най-много студенти, издават организаторите. Общо 14 места са свободни за лекциите на Василев и компания, докато за други инструменти като виола и чело ще бъдат приети едва по 8 начинаещи музиканти. "Участието се определя по реда на заявленията", уточняват още от класическата академия.

Всички ученици пък ще бъдат посрещнати между 26 април и 3 май в Шчечин. Организаторите си запазват правото да променят графика със занятията предвид проблематичната обстановка, свързана с COVID-19. Към момента обаче планът включва провеждането на индивидуални уроци с курсантите, работа с камерни групи.

Участниците ще имат възможност да работят и върху собствени програми заедно с утвърдените си преподаватели. Василев и останалите професори ще подготвят студентите още за оркестрови прослушвания, записване и публикуване на собствени записи, ефективно използване на социалните платформи и начини за финансиране на художествени проекти.

Класическата академия в Шчечин е предназначена за възпитаници на художествени училища и соло музиканти, свирещи на струнни инструменти.

Междувременно Василев няма да наруши традицията си да се върне и тази година в родината. Майсторът на тънката струна ще свири за почитателите си в зала 1 на НДК на 20 октомври. Концертът ще се състои година след като цигуларят отбеляза 50-годишния си юбилей в столичен клуб, пише в. "Монитор".

Сподели:
Бомба x
Астролог съветва: Избягвайте лошите постъпки, не лъжете и не крадете Астролог съветва: Избягвайте лошите постъпки, не лъжете и не крадете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова разкрива ходовете на новото ОФ в парламента и ще има ли служебен кабинет на Радев (НА ЖИВО) САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова разкрива ходовете на новото ОФ в парламента и ще има ли служебен кабинет на Радев (НА ЖИВО)
ново
Днес: 161
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това