Откритият край хижа "Тръстеная" турист бил дезориентиран и леко измръзнал

Инциденти

Откритият край хижа "Тръстеная" турист бил дезориентиран и леко измръзнал

12618
на 24.02.2019
Откритият край хижа Тръстеная турист бил дезориентиран и леко измръзнал
Автор:   ПИК

Шестчасова акция за издирване на загубил се турист проведе отряд "Лакатник" на Планинската спасителна служба (ПСС) тази нощ в района на хижа "Тръстеная" и Западна Стара планина. Повече от четири часа планинските спасители търсиха 29-годишен мъж при снеговалеж, вятър и температура минус 12 градуса.
 
Младият мъж изостанал от група, с която тръгнал на свечеряване от хижата. Намерен е жив и здрав, като сам е установил контакт с негов познат, включил се в издирването на спасителите.
 
Загубилият се е бил с група на еднодневен поход в района. Към 18,30 ч. тръгнали от хижа "Тръстеная" в посока село Лакатник, като преходът е приблизително 2 часа. Към 19,30 ч. приятелите на момчето установили, че го няма и се върнали да го търсят.
 
Малко след това се обадили на планинските спасители, които по същото време по случайност били в хижата заедно с туристи от местното туристическо дружество. След подаването на локален сигнал към ПСС - отряд "Лакатник", решение за провеждане на акция е взето незабавно. Сигнал към телефон 112 за установяване на фактическите обстоятелства е подаден също от планинските спасители.

препоръчано

Петима членове на отряда и доброволци претърсват района в продължение на шест часа при сурови зимни условия. В 2,15 ч. с изгубилия се е осъществена връзка и той е открит в състояние на лека дезориентация и с леки измръзвания.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
4 основни причини и 13 субфактора защо правим секс 4 основни причини и 13 субфактора защо правим секс
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! От ТЕЦ Бобов дол скочиха срещу съсипията на кабинета Петков: Управляваха ни хора, които не са имали един ден трудов стаж. Стигне ли се до закриване, излизаме на улицата. Няма да оставим политиците да се гаврят с нас (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! От ТЕЦ "Бобов дол" скочиха срещу съсипията на кабинета "Петков": Управляваха ни хора, които не са имали един ден трудов стаж. Стигне ли се до закриване, излизаме на улицата. Няма да оставим политиците да се гаврят с нас (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК