Откритият край хижа "Тръстеная" турист бил дезориентиран и леко измръзнал

Инциденти

Откритият край хижа "Тръстеная" турист бил дезориентиран и леко измръзнал

14567
на 24.02.2019
Откритият край хижа Тръстеная турист бил дезориентиран и леко измръзнал
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Шестчасова акция за издирване на загубил се турист проведе отряд "Лакатник" на Планинската спасителна служба (ПСС) тази нощ в района на хижа "Тръстеная" и Западна Стара планина. Повече от четири часа планинските спасители търсиха 29-годишен мъж при снеговалеж, вятър и температура минус 12 градуса.
 
Младият мъж изостанал от група, с която тръгнал на свечеряване от хижата. Намерен е жив и здрав, като сам е установил контакт с негов познат, включил се в издирването на спасителите.
 
Загубилият се е бил с група на еднодневен поход в района. Към 18,30 ч. тръгнали от хижа "Тръстеная" в посока село Лакатник, като преходът е приблизително 2 часа. Към 19,30 ч. приятелите на момчето установили, че го няма и се върнали да го търсят.
 
Малко след това се обадили на планинските спасители, които по същото време по случайност били в хижата заедно с туристи от местното туристическо дружество. След подаването на локален сигнал към ПСС - отряд "Лакатник", решение за провеждане на акция е взето незабавно. Сигнал към телефон 112 за установяване на фактическите обстоятелства е подаден също от планинските спасители.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Петима членове на отряда и доброволци претърсват района в продължение на шест часа при сурови зимни условия. В 2,15 ч. с изгубилия се е осъществена връзка и той е открит в състояние на лека дезориентация и с леки измръзвания.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК