Вход
София
Времето в София 23 o C

ОТКРИТО ПИСМО НА ИВА НИКОЛОВА: Сбогувам се с Мадам В(елислава Дърева). Не очаквах от теб нож в гърба. Очаквах го в гърдите, но и ти предпочете подлостта. За да браниш Мадам Д. и безобразията на "моралиста" Румен Радев

ОТКРИТО ПИСМО НА ИВА НИКОЛОВА: Сбогувам се с Мадам В(елислава Дърева). Не очаквах от теб нож в гърба. Очаквах го в гърдите, но и ти предпочете подлостта. За да браниш Мадам Д. и безобразията на "моралиста" Румен Радев

на 12.02.2020
462799
0
ОТКРИТО ПИСМО НА ИВА НИКОЛОВА: Сбогувам се с Мадам В(елислава Дърева). Не очаквах от теб нож в гърба. Очаквах го в гърдите, но и ти предпочете подлостта. За да браниш Мадам Д. и безобразията на "моралиста" Румен Радев

ОТКРИТО ПИСМО ДО ВЕЛИСЛАВА ДЪРЕВА

Писмата обикновено започват с обръщения. Само че в този случай се чудя как да се обърна към теб. Като

Велислава Дърева с тежък коментар за опростените 8 милиона на мюфтийството

Велислава Дърева с тежък коментар за опростените 8 милиона на мюфтийството

Поразена съм от изказването на главния мюфтия, когато на...

на 12.03.2019

Велислава. Или като Мадам В.,

защото това обръщение на Ахмед Доган, в което някои се припознаха (те си знаят защо), се превърна в нарицателно за двойнственост на позициите - една публична, за пред хората, и една задкулисна. Пред публиката назидават и порицават, а задкулисно шушнат на ухото на този, когото назидават и порицават.

Така постъпи ти, Мадам В(елислава) във връзка с "жълтата помия на ПИК", както наричаш сигнала на сайта ни до КПКОНПИ и действията на главния прокурор, свързани с натиска, оказван от президента Румен Радев да прикрие деянията си като шеф на ВВС.

Това твое поведение ми обяснява защо браниш с гърди и двойното дъно на "моралиста" Румен Радев. Зад кулисите на армията и поста си в нея той скубе държавата. Пред кулисите, зад които тъне и неговия избор за президент, громи корупцията и иска "повече светлина". Явно не и в своя посока. Двойнствеността явно ви сближава.

Това донякъде ми обяснява защо браниш и Мадам Д. Може би някакви трепетни спомени те връщат към младостта, когато всички бяха от едната страна на барикадата, включително и със сетнешния президент Желю Желев, с когото бяхте много близки, и сетнешния премиер Андрей Луканов, с когото СЕТНЕ сече се разхождахте под ръка из парламента, когато ти стана депутат. А и преди това - когато седеше в кафенето на писателите на "Ангел Кънчев" 5, откъдето тръгна всичко през 1989 г., и ни разказваше, стиснала цигара в невероятно красивите си ръце, за безчинствата на милицията в Пловдив, която посягаше и на теб, потомката на честни и почтени комунисти. Имаше и такива, каквото и да говорят.

Но това не са само твои спомени, Мадам В(елислава). Това са и наши спомени.

Лично мой е споменът как през последните две години и ти, и много от хората, които работят във в. "Дума", споделяхте с мен повечето от драмите, които ПИК разкриваше за задкулисието на буквално терористичния набег на сегашното ръководство на БСП начело с Корнелия Нинова срещу партийния орган. За изгонването в разрез с всички правила на бившия му главен редактор Таня Джаджева и въдворяването на нейно място на онова недоразумение Йордан Мичев, по-известен в нашите среди като Данчо Херкулеса (той си знае защо).

За бурята от справедливо негодувание сред вас и т.н., и т.н. Включително и за една недобросъвестна особа, която започна да злоупотребява с информация за "Дума" и БСП.

ПИК добросъвестно публикуваше всичко. ПИК единствен публикуваше всичко - и за ударите по Къдринка Къдринова, и за падението на узурпаторите на "Позитано" 20 на Бузлуджа, и за грозните манипулации на антуража на Корнелия Нинова за обяздването и присвояването на столетницата. ПИК прогони недобросъвестните спекуланти от БСП. И публикува твоите силни позиции, защото ги смятахме за честни.

Велислава Дърева гневно: Как Корнелия подмени БСП!

Велислава Дърева гневно: Как Корнелия подмени БСП!

БСП изгуби евроизборите, но прибави 1 депутат и...

на 14.06.2019

Сега ни хулиш, Мадам В(елислава). И то за същия тип разкрития, които осветляват безобразията - няма значение на кого.

Срамно и неочаквано от теб лицемерие!

Отврат! Както се изразяваш ти.

Никога не съм споделяла твоите политически възгледи. Но винаги твърдо съм стояла на принципа: "не мисля като теб, но съм готова да умра за правото ти да кажеш какво мислиш". Винаги съм ценяла изключително високо яркия ти интелект и талант. Винаги съм смятала за върховно удоволствие да споря с теб и да те слушам.

Винаги съм те смятала за една огромна удивителна в БСП - и като принципи, и като честност, и като последователност. И съм се възхищавала на това. И съм те бранила заради това. Струваше си.

Не трябваше да прегърбваш тази удивителна пред чието и да било безобразие, включително и на вашия президент. Пък макар и с дълбоко партиен умисъл, защото за друг и дума не може да става (смятах, че поне ти не си живяла така) - явно червените мозъци провиждат някаква корекция на БСП в Радев. Ваша си работа.

А не трябваше да прегърбваш удивителната, защото така тя става въпросителна. Която за мен те превърна от Велислава в Мадам В.

Вече не ми се умира точно за ТВОЕТО право да кажеш мнението си, защото ти сама го отрече. Жалко.

Много е тъжно да се разделяш с илюзиите, както в момента ми се случва на мен по отношение на теб. А се разделям само по една причина - не защото ти мислиш нещо различно от мен за Румен Радев и "подвизите" му като шеф на ВСС - с теб винаги сме мислили различно.

А защото не ми заби ножа в гърдите, както би постъпила Велислава Дърева. А ми го заби в гръб, както постъпват всички Мадам В. И всеки елементарен подлец. А аз не те имах за елементарна. Още по-малко за подлец. Но повече не мога да свързвам с теб понятия като "доблест" и "чест".

Дали боли? Да, боли. Точно затова боли.

Сбогом!

ИВА НИКОЛОВА

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че властта трябва отново да затегне мерките заради увеличените случаи от коронавирус?
Общо гласували: 9328
архив

Един каубой водел при лекаря друг, по-млад каубой.
- Докторе, помогнете на зет ми! Вчера прострелях крака му!
- Как? Вие сте стреляли по своя зет?
- Когато стрелях по него, той още не беше съвсем съгласен да ми стане зет...

няма нови новини
Днес: 252
hot
най-четени новини в момента
сега
3427
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Топ експертът Боян Чуков проговори за кроежите на Корнелия Нинова в БСП и разцеплението на столетницата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Как да се предпазите от заразяване в мола
x