Откриха бюст на Ботев в Япония

Азия

Откриха бюст на Ботев в Япония

5940
на 04.10.2022
Откриха бюст на Ботев в Япония
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Церемония по откриването на бюст-паметник на Христо Ботев се състоя на 2 октомври в град Окаяма.

препоръчано

Това съобщиха от посолството на България в Япония.

Той е дарен от община Пловдив по случай отбелязването на 50-ата годишнина от побратимяването на Пловдив и Окаяма.

По време на събитието приветствени слова изнесоха кметът на Окаяма Масао Омори, посланикът ни в Япония Мариета Арабаджиева, председателят на общинския съвет и председателят на Асоциацията за приятелство Окаяма-Пловдив.

Видеообръщение направи кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Гостите на събитието имаха възможност да опитат български ястия и да се насладят на народни танци, изпълнени от местен ансамбъл. Събитието бе отразено от местната новинарска агенция.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на Промяната. Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на "Промяната". Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 131
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК