Откриха второ огнище на шарка по овце и кози в с. Кочан

Региони

Откриха второ огнище на шарка по овце и кози в с. Кочан

5131
на 23.10.2013
Откриха второ огнище на шарка по овце и кози в с. Кочан
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

248 овце и 15 кози ще бъдат убити и загробени, след като бе открито второ огнище на шарка по овцете в с. Кочан, община Сатовча. Лабораторните резултати потвърдили заболяването в стадо овце, съседно на първото, пише "Труд".

препоръчано

Заразата е установена при клинични прегледи в продължение на 20 дни от първия установен случай на болестта. Собственикът на убитите животни ще бъде обезщетен. Заболяването не е опасно за здравето на хората.

Има определена предпазна зона около огнището на шарката с радиус 3 километра, в която влизат благоевградските села Кочан, Ваклиново и Фъргово. Определена бе и наблюдавана зона с радиус 10 км около огнището на заразата, в която влизат следните населени места от област Благоевград: Жижево, Осина, Сатовча, Плетена, Долен, Крибул, Вълкосел, Боголин, Слащен, Туховища, Абланица и от област Смолян: Любча, Црънча и Бръщен.

Инспектори и ветеринари ще продължат ежедневните клинични прегледи на овцете за заболяването в селищата на границата с Гърция и Македония до ликвидиране на болестта.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: От вчера съм скептичен за редовно правителство. Искам ПП веднага да ми кажат кой е кандидатът им за премиер (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: От вчера съм скептичен за редовно правителство. Искам ПП веднага да ми кажат кой е кандидатът им за премиер (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК