ГОРЕЩО
Атанас Зафиров: Искаме Европа, която обединява, а не разделя
Желязков: Нямаме право да напуснем кораба в този критичен за страната момент!
Георги Марков емоционално пред ПИК: Бойко е най-добрият премиер на Прехода! Ако ППДБ влязат във властта, ще ни вкарат във война
Кметът на "Люлин", разкрил една от най-големите афери в "Промяната", с ОТВОРЕНО ПИСМО: Кирил Петков прехвърли вината върху нас! Антикорупционерите се оказаха корупционери
ПЪРВО В ПИК: Митингът на ДПС-Ново начало плъзва из цяла България - ето ги градовете, които излизат в защита на стабилността в държавата
Взривът на хормоните на глада е причината за добрия апетит
Взривът на хормоните на глада е причината за стръвнишкия апетит, с който помитаме всичко на новогодишната трапеза, съобщи "Блиц". Учените са изчислили, че тези хормони в организма ни карат да ядем много мазна, сладка и нездравословна храна, даже когато стомахът ни се е напълнил. Резултатът е плачевен – излишни килограми, складирани около талията. В свое изследване учени от югоизточния медицински център при университета в Тексас доказват, че така наречените хормони на глада или грелините подбуждат мозъка да иска висококалорична храна, без значение какво количество вече сте изяли. Грелините се синтезират от организма, когато човек усеща силно чувство на глад, но при някои хора те продължават да работят дори и след нахранване. Това откритие може да обясни новогодишния феномен – защо хората превръщат празничната нощ в „хранителна оргия“, като упорито поглъщат нови и нови лакомства, макар че в стомаха вече няма никакво свободно място. Грелинът е причина и да се „влюбим“ в определена храна. Изводът е – не започвайте строга диета преди Нова година, защото точно на празника апетитът ви ще избухне като Везувий.препоръчано


