Откриха писмо в бутилка от 1967 г. в Овчаровската пещера

Откриха писмо в бутилка от 1967 г. в Овчаровската пещера

2515
на 25.03.2016
Откриха писмо в бутилка от 1967 г. в Овчаровската пещера
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Популярният като Генчо Генератора великотърновец намерил писмо в бутилка в Овчаровската пещера. „Влизал съм там за пръв път през 1986 г. Ходил съм стотици пъти, сигурно и други са го правили, но едва сега забелязах бутилката“, разказа пред „Борба“ мъжът.

препоръчано

След като я намерил, той вижда, че в нея има лист, и я отворил. Оказало се, че на хартията група местни младежи описали свой излет в пещерата. „На 2.05.1967 Любо, Слав, Наско и Красьо, живущи на ул. Иван Панов 13, бяхме тук, ядохме, пушихме, убихме пепелянка“, започва писмото.

„Проучих, че тази улица е точно под ГУМ и на нея наистина са живели тези хора. Явно и те като мен са обичали да се разхождат край града“, разказва още Генчо.

Според него Овчарската пещера е една от най-достъпните край старата столица. До нея се стига лесно, като се тръгне от полигона на КАТ в посока Преображенския манастир, и няма начин да се сбърка, защото пътеката отвежда точно до нея. А ръкописът, колкото и кратък да е, дава информация за това какво са обичали да правят великотърновските младежи в миналото

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 16 май - Скорпионите са във върховата си форма, Водолеите да не се вживяват в личните си проблеми САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 16 май - Скорпионите са във върховата си форма, Водолеите да не се вживяват в личните си проблеми
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Борисов с първи думи за катастрофата с Кирил Петков (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Борисов с първи думи за катастрофата с Кирил Петков (ВИДЕО)
ново
Днес: 134
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК