Откриха препариран лъв в склад край Разград

Темида

Откриха препариран лъв в склад край Разград

4835
на 05.03.2021
Откриха препариран лъв в склад край Разград
Автор:   ПИК

Препариран лъв е открит в Разград, съобщиха на брифинг окръжният прокурор Тихомир Тодоров и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Константин Костов.

препоръчано

По думите на Тодоров това е едно от най-големите веществени доказателства, които е приобщавал към делата. Той уточни, че препарираното животно, което е на не повече от една година, е намерено на 4 март при претърсване в складова база в покрайнините на града. Обискът е направен по сигнал.

По случая има образувано досъдебно производство за незаконно притежание на защитен вид от дивата фауна, като наказанието за това престъпление е лишаване от свобода до пет години и глоба от две хиляди до двадесет хиляди лева, уточни окръжният прокурор.

В момента се уточнява дали животното е родено в разградския зоокът, или е внесено от африканска държава. Според Тихомир Тодоров една от версиите е препарираният лъв да е от едно от поколенията, раждани в зоокъта в Разград.

Засега няма привлечено към наказателна отговорност лице. Предстои разпит на собственика, като по думите на Тодоров, той е твърдял, че притежава препарираното животно от повече от десет години.

Сподели:
Бомба x
Астролог съветва: Избягвайте лошите постъпки, не лъжете и не крадете Астролог съветва: Избягвайте лошите постъпки, не лъжете и не крадете
ПИК TV x
Превратът на Радев успя (ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) Превратът на Радев успя (ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 143
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това