ОТЛИЧНИ НОВИНИ: Кристалина Георгиева: Световната икономика е по-добре от очакваното

Африка

ОТЛИЧНИ НОВИНИ: Кристалина Георгиева: Световната икономика е по-добре от очакваното

20175
на 01.10.2020
ОТЛИЧНИ НОВИНИ: Кристалина Георгиева: Световната икономика е по-добре от очакваното
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Положението в световната икономика в момента е по-добро, отколкото сочеха прогнозите преди няколко месеца, но кризата, свързана с коронавируса, все още не е преодоляна. Това заявидиректорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева.

препоръчано

Тя съветва привителствата да продължат да оказват подкрепа на бизнеса, но подчерта, че мерките не трябва да бъдат предоставяни на всички компании без оглед на състоянието им:

"Не може бизнеси, които са на практика фалирали, да ги държим на изкуствено дишане завинаги. Трябва да се търси посока за стимулиране на икономиката на бъдещето - това значи икономиката на знанието, това значи зелената икономика", каза Георгиева пред БНР.

"За света е много важно да предприеме действия, за да се опази от климатичната криза, която може да бъде катастрофална за нас“, каза още директорът на Международния валутен фонд.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК