Отложиха избора на председател на Районния съд в Пловдив

Темида

Отложиха избора на председател на Районния съд в Пловдив

12711
на 21.06.2024
Отложиха избора на председател на Районния съд в Пловдив
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Съдийската колегия на ВСС отложи за 16 юли 2024 г. изслушването на двамата кандидати за председател на Районен съд – Пловдив, съобщиха от пресцентъра на ВСС. То трябваше да се състои на 18 юни 2024 г.

препоръчано

Основание за отлагането е неприключило съдебно производство във Върховния административен съд, образувано по жалба на Диляна Славова – заместник-председател на съда, която е единият от кандидатите за поста.

Тя обжалва решението на СК на ВСС от 16.04.2024 г., с което е прекратена по отношение на нея процедурата за избор на административен ръководител на Районен съд – Пловдив.

Тогава колегията прие нейното участие за недопустимо, тъй като кандидатурата ѝ е номинирана от общото събрание на съда преди публикуване в "Държавен вестник“, бр. 85 от 10.10.2023 г. на решението на съдийската колегия на ВСС по протокол № 30/26.09.2023 г. за откриване на процедурата.

Другият претендент за мястото е Божидар Кърпачев, съдия от РС-Пловдив, за който се твърди, че е създавал съдебни протоколи с невярно съдържание, обобщава "Фокус".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК