ОТЛЮСПИХА ГО! ИТН: Петър Илиев вече е "затворена страница" за партията на Слави

Акценти

ОТЛЮСПИХА ГО! ИТН: Петър Илиев вече е "затворена страница" за партията на Слави

57813
на 15.09.2021
ОТЛЮСПИХА ГО! ИТН: Петър Илиев вече е затворена страница за партията на Слави
Автор:   ПИК

Кандидатът за вътрешен и правосъден министър от несполучилите проектоправителства на "Има такъв народ" вече не е част от партията. Това става ясно както от премахването му от официалната интернет страница на ИТН, така и от думите на главния й секретар Виктория Василева.

препоръчано

"Случилото се с Петър Илиев е затворена страница, той не фигурира в погледа напред на ИТН", заявява Василева в отговор на въпрос за фигури в евентуално ново правителство.

Действително Петър Илиев вече не фигурира на интернет страницата на ИТН. Името, снимката и биографията му липсват както в секцията "Хората зад Слави", така и в тази с новините, свързани с партията.

В началото на септември плагиатският скандал около преподавателя в СУ доби не само обществен, а съдебно-правен отзвук. Тогава МВР изиска информация за книгата на Илиев по нареждане на прокуратурата. Сигналът за плагиатство е подаден във Върховна касационна прокуратура. Оттам е разпределен на районната прокуратура в София по компетентност, която е възложила проверка на полицията, каквато е стандартната процедура. След събиране на данни те се докладват в прокуратурата, за да се прецени дали да се образува досъдебно производство.

Скандалът гръмна, след като бе оповестено, че в книгата на Петър Илиев има идентични страници с по-ранна докторска дисертация на неговата колежка от Юридическия факултет на СУ доц. Наталия Киселова. Впоследствие бе разкрито, че книгата на Илиев "Компетенцията на Народното събрание" е намалена с 80 страници, след като за нея започна проверка по сигнали за плагиатство.

 

Сподели:
Бомба x
Ето ги най-искрените зодии, които общуват открито Ето ги най-искрените зодии, които общуват открито
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 15
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това