Отмениха "24-те часа на Льо Ман" заради пълните болници във Франция

Други спортове

Отмениха "24-те часа на Льо Ман" заради пълните болници във Франция

2578
на 04.04.2021
Отмениха 24-те часа на Льо Ман заради пълните болници във Франция
Автор:   ПИК

От Международната мотоциклетна федерация (FIM) обявиха, че тазгодишното издание на мотоциклетните "24 часа на Льо Ман" няма да се състои, поради натовареността на болниците във Франция.

препоръчано

Състезанието, в което участие трябваше да вземе и българинът Мартин Чой (на снимката - б.р.), бе предвидено за 17 и 18 април, но невъзможността на организаторите да гарантират сигурността на участниците доведе до решението за неговата отмяна.

То трябваше да е първи кръг за сезона в Световния шампионат по издръжливост на ФИМ, като от федерация заявиха, че все още не е ясно дали няма да бъде намерено място в календара за надпреварата на по-късен етап.

От Автомобилния клуб на запада (ACO), който е главен организатори както на автомобилната, така и на мотоциклетната версия на френската класика вече отложиха състезанието при автомобилите с два месеца, като то трябва да се проведе на 21 и 22 август.

Съдбата на Гран При на Франция в клас MotoGP, което трябва да се проведе на "Льо Ман" все още не е уточнена. Френският кръг в кралския клас е предвиден за 16 май, като това дава надежди на организаторите за неговото провеждане, дори и това да се случи пред празни трибуни.

От днес Франция влиза в четириседмичен локдаун заради пандемията от коронавирус, като той е другата по-голяма причина за отмяната на мотоциклетните "24 часа на Льо Ман", предаде БНР.

Сподели:
Бомба x
Астролог предупреждава: Не купувайте нищо и внимавайте какво си пожелавате на глас Астролог предупреждава: Не купувайте нищо и внимавайте какво си пожелавате на глас
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Скандалите в парламента продължават - Мутрите на Манолова искат да върнат политическото номадство (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК: Скандалите в парламента продължават - "Мутрите" на Манолова искат да върнат политическото номадство (НА ЖИВО)
ново
Днес: 195
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това