Отново замърсяват река Русенски Лом с химически оцветител

Региони

Отново замърсяват река Русенски Лом с химически оцветител

1277
на 26.01.2021
Отново замърсяват река Русенски Лом с химически оцветител

Пореден сигнал в социалните мрежи за изтичане на цветни води в река Русенски Лом в близост до Западната промишлена зона на града. Русенец публикува снимки как от тръба на канализационния колектор „Трети март“ излиза синя вода. С чувство за хумор друг коментира, че чакаме „златната вода“ от приказката.

препоръчано

На място екипът на БНТ-Русе видя в реката да се излива вода с остатъци от ръждиво-червена боя. Хора от района твърдят, че това се случва редовно и вероятно идва от някое от предприятията наоколо.

На сигнала се е отзовал екип на ВиК-Русе, но тъй като твърде късно са били уведомени, боята вече се отмила и не са могли за вземат проби за анализ.

свързани новини

Преди седмица екоинспекторите установиха, че фирма за производство на бои, заради неработещата помпа на пречиствателното им съоръжение, изхвърля в реката оцветени отпадъчни води.

През декември от РИОСВ-Русе съставиха акт на ВиК оператора, тъй като пробата от отпадъчни води на изход канализационен колектор „Трети март“, преди заустване в река Русенски Лом, е показала наличие на неразтворени вещества, химична потребност от кислород и биохимична потребност от кислород за 5 денонощия.

Месец по-рано акт беше съставен на фирма за производство на опаковки за изпускане на непречистени (оцветени) води в градския колектор.

 

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това