ОТНОВО избраха Роберта Мецола за председател на Европейския парламент

ЕС

ОТНОВО избраха Роберта Мецола за председател на Европейския парламент

26179
на 16.07.2024
ОТНОВО избраха Роберта Мецола за председател на Европейския парламент
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Роберта Мецола бе избрана за председател на ЕП с 500+ гласа. Нейният опонент Ирене Монтеро получи 61 гласа.

препоръчано

Гласуването за председател на Европейския парламент беше тайно и с хартиена бюлетина. 

В речта си Мецола акцентира на приемствеността. То нейни думи Европарламента трябва да не се бои да се променя. Тя посочи, че трябва да по-добре да се укрепят и насочат действията на институцията, за да се гарантира, че този парламент може да бъде законодателна и политическа сила.

Ирене Монтеро заяви, че трябва да се намери решение на войната в Украйна и това е мирът. Тя допълни, че ако Украйна загуби войната, ще загуби Европа. Монтеро обърна внимание върху правата на работниците.

За да бъде избран кандидатът, той трябваше да получи абсолютно мнозинство – 50%+1. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 26
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК