Отпускат пари за ремонт на Малък градски театър в София

Животът днес

Отпускат пари за ремонт на Малък градски театър в София

5773
на 13.11.2022
Отпускат пари за ремонт на Малък градски театър в София
Автор:   ПИК

Столичният общински съвет да отпусне средства за ремонт на покрива на Малък градски театър "Зад канала" и за изграждане на детска площадка в район "Студентски". Тези две предложения е одобрил съветът за управление на Специализирания общински приватизационен фонд.

препоръчано

Малък градски театър „Зад Канала“ е създаден през 1990 г. Театърът разполага със салон за 200 души и ползва допълнителна сграда за административни помещения. В непосредствена близост до сградата се помещава Клуб на актьора „При жабите“, в който се реализират камерни представления, събития, семинари и работни дискусии.

Директорът на „Зад канала“ - Бина Харалампиева информира общинските съветници за проблем с покрива на гримьорните на театъра и за неотложна необходимост от обновяване на входната врата на сградата, както и на стълбите към клуба „При жабите. За установяване на размера на необходимите средства ръководството на Малък градски театър създава комисия, която да събере и обсъди оферти от специализирани фирми, която установява, че са необходими 20 000 лв.

Съветът е одобрил и искане от кмета на район „Студентски“ за изграждане на детска площадка и фитнес на открито в местност „Малинова долина“ на стойност 290 000 лв.

„Винаги сме искали да повишаваме качеството на живот в кварталите и да създаваме условия за физическа активност и спорт както за децата, така и за техните родители, затова взехме решение да отпуснем необходимите средства за подобряване жизнената среда“, сподели председателят на финансовата комисия към СОС Стефан Марков.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГ СЪВЕТВА: Днес е най-спокойният и мирен ден - за любов, смирение и прошка АСТРОЛОГ СЪВЕТВА: Днес е най-спокойният и мирен ден - за любов, смирение и прошка
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК