Отровна вода потече от чешмите в Мизия

ЧАС ПИК

Отровна вода потече от чешмите в Мизия

8285
на 05.06.2015
Отровна вода потече от чешмите в Мизия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Отровна вода потече от чешмите в Мизия. Здравните власти забраниха ползването й за пиене, миене и къпане, съобщи Нова телевизия. Драстично е скочило съдържанието на редица опасни елементи. Зрители на Нова телевизия изпратиха снимки на водата в Мизия. Освен мътилката, в нея са завишени стойностите на хлор, амоняк, нитрати и желязо

препоръчано

 Много от хората в Мизия не бяха запознати с ограничението. Въпреки това не са изненадани. След наводнението миналата година рядко се случвало по чешмите им да тече бистра вода.

Най-големите опасения са, че липсата на питейна вода може да доведе до зарази. Според ВиК-Враца причината за замърсяването е заливането на помпите при всяко по високо ниво на реката Скът и старата водопроводна мрежа. 

От утре в града ще бъдат осигурени две водоноски, а резултатите от новите проби на водата ще са готови в понеделник.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК