Отстраняването на Калин Стоянов от МВР договаряно в палат с 12 кенефа на висш политик от ППДБ

Акценти

Отстраняването на Калин Стоянов от МВР договаряно в палат с 12 кенефа на висш политик от ППДБ

398169
на 28.08.2024
Отстраняването на Калин Стоянов от МВР договаряно в палат с 12 кенефа на висш политик от ППДБ
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Калин Стоянов от днес вече не е министър на вътрешните работи, обаче Кирил Петков пак е недоволен. Лидерът на ППДБ възнегодува и срещу Атанас Илков, за когото Димитър Главчев получи одобрение от президента Радев.

препоръчано

Стоянов и Петков не са врагове от скоро. Драмата помежду им започва още през лятото на миналата година, когато Кирил разбрал, че министърът е сменил 17 шефове на областни дирекции на МВР, без обаче да се влияе от опитите на харвардеца да набута свои кадри в службите.

Петков научил за рокадите, докато бил в лятна отпуска. Вдигнал начаса телефона на Стоянов, а скандалът помежду им няма как да се опише с думи, без да има цензура "18+", разкриват запознати.

Бившият премиер се разлютил, че Стоянов кадрува на своя глава, вместо да се допита до парламентарната група на ППДБ и го обвинил, че слугува на интересите на ГЕРБ и в частност на ДПС.

Кирчо нервно треснал телефона, след като предупредил министъра, че партията вече не е зад гърба му.

Прелюбопитна подробност разказаха пред "Уикенд" запознати с развоя на министерската кариера на Калин Стоянов след директния му скандал с Петков. 

За Стоянов се застъпил лично Бойко Рашков, заради което си навлякъл проблеми в партията. Оттогава бившият комунистически следовател започнал остро да критикува решенията на ППДБ и да не крие презрението си към лидерите Кирил Петков и Асен Василев.

Именно Рашков представил пред съпартийците си Стоянов като звездата на МВР. Причината е, че Калин е участвал в разследването му за "чувалите от магистралите", докато Рашков деребействаше в МВР и арестуваше незаконно политически лидери. 

ПИК припомня, е че в последствие Стоянов изобщо не се подвоуми да разкри, че бившият вътрешен министър Бойко Рашков го е запознал с обвиняемите за контрабанда по аферата с Агенция "Митници" - Марин и Стефан Димитрови, а на вечеринки в палата с 12 тоалетни са се провеждали заговори как Стоянов да бъде дискредитиран до ротацията на правителството "Денков-Габриел".

После двамата влязоха в пленарен сблъсък и в Народното събрание заради казуса около Евелин Банев-Брендо, който се предаде на българските власти. На изслушване в Народното събрание по искане на "Възраждане" Стоянов потвърди медийни публикации, че в МВР има информация как Брендо е кацнал у нас със самолет през 2022 г. По това време на власт бе правителството на Кирил Петков, а вътрешен министър бе Бойко Рашков.

Това са две от причините, заради които ППДБ драпаха със зъби и нокти за смяната на Калин Стоянов. Неговият наследник Атанас Илков обаче също не им допадна. Угодия няма!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК