ОТЧАЯНИ МЕРКИ: Кирил Петков сам си пуска запис - прави се на герой пред симпатизанти и се репчи на Радев (АУДИО)

ТЕМА

ОТЧАЯНИ МЕРКИ: Кирил Петков сам си пуска запис - прави се на герой пред симпатизанти и се репчи на Радев (АУДИО)

321422
на 01.04.2024
ОТЧАЯНИ МЕРКИ: Кирил Петков сам си пуска запис - прави се на герой пред симпатизанти и се репчи на Радев (АУДИО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Контролирано спуснат запис от партийно мероприятие на "Продължаваме промяната" изтече в определени медии тази вечер.

препоръчано

По всичко личи, че целта е Кирил Петков да бъде изкаран като супергерой, който има куража директно да скача и да се противопоставя на президента Румен Радев. След задълбочен прочит на поднесената информация обаче всеки трезвомислещ читател ще прозре, че става дума за предизборна акция на "Продължаваме промяната". 

Също така, "вълнуващите откровения на експремиера" очевидно имат за цел да внушат на аудиторията, че острият му конфликт са Радев, който в края на октомври 2021 г. възкликна "Ако България имаше повече министри като г-н Кирил Петков, щеше да изглежда по друг начин", но след време прозря грозната истина и ги квалифицира като "шарлатания", е избухнал не заради друго, а заради отказът Петков да изпълнява указания на президента.

Въпросният запис, направен по време на среща на Кирил Петков с актива на ПП в края на миналата година, е бил получен на електронната поща на "Лупа". Услужливо, депутати от партията са потвърдили, неофициално, пред репортер на сайта автентичността на записа.

Пред съпартийците си куражлията Кирил Петков разказва за два случая, в които Румен Радев се е опитвал да се намеси пряко в неговите решения в качеството му на премиер почти веднага след като оглавява правителството на "Промяната" на 13 декември 2021 г. Според разказа на Петков пред активистите на ПП, действието се развива през месеците януари-февруари 2022 г.

Първият случай, в който Румен Радев се опитва да повлияе на Петков в телефонен разговор, е след като научава за намерението му да лиши от достъп до квалифицирана информация тогавашния шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров, върху когото беше оказван натиск да подаде оставка от поста.

"Аз казах: не, ще му взема допуска. На следващия ден си дава оставката. На следващия ден, когато трябва да му взема допуска, той идва на работа в 11.00. В 11.00 ми звъни президентът и ми казва: той си даде оставката, не му махай допуска. Аз му казвам: ама нали искаме да ги чистим тия хора?! Вземам допуска, защото е направил супер нередно нещо - имаме есемеси, имаме ги всички тия неща. Той ми вика: ако го направиш, си като Борисов. Аз викам: не, ще го направя. Той вика: абсолютно не одобрявам. Аз викам: няма значение. Затворихме си телефоните", разказва Кирил Петков.

Вторият случай е свързан с отстраняването на целия борд на директорите на "Булгаргаз", начело с Николай Павлов в края на януари 2022 г. 

"Като тръгваме да арестуваме тоя на "Булгаргаз". Кой ми звъни - президентът". "Ама той бил свестен". "1,5 млн. губим на ден заради неговата свестност", отвърнах аз. "Не, не, не, ти не разбираш, той е много свестен човек, той се е страхувал", продължил да настоява президента Радев.

Куражлията Кирил Петков обаче не се съобразил и с това ходатайство на президента. И още малко от фукните му пред актива на ПП: "След това за оръжията ни го отигра адски тъпанарски, за Македония ни го отигра супер тъпанарски". Така че там аз не го разбирам какъв е истинският му мотив. Но съм сигурен в едно – има връзка с Цацаров - 100%, има връзка с руския газ - 100%. 100% - лично ми се обади. Така че, за съжаление, президентът не е приятел, а една змия. Това е факт. Лошото е, че хората го харесват много".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 81
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК