Вход
София
Времето в София 4 o C

От БФБаскетбол с много важни решения

От БФБаскетбол с много важни решения

на 17.04.2020
46943
0
От БФБаскетбол с много важни решения
Автор: ПИК
17.04.2020
0
46943

Българската федерация по баскетбол прекрати окончателно първенството на Национална баскетболна лига за сезон 2019/20 г. Решението беше взето с 9 гласа "За" и един "Въздържал се" по време на дистанционно заседание на Управителния съвет на централата. В срещата взеха участие всички 10 члена на управата на БФБаскетбол.

Първи случай на коронавирус и в българския баскетбол

Първи случай на коронавирус и в българския баскетбол

Първи случай на коронавирус в българския баскетбол. С...

на 13.03.2020

По точка 1 от Дневния ред, засягаща шампионата в НБЛ УС се обедини около текста: "Във връзка с обявеното извънредно положение в България вследствие световната пандемия COVID-19 и произтеклата от това невъзможност да се изиграят оставащите срещи от редовния сезон, както и целия етап „Плейоф“ в сроковете, предвидени в календара на НБЛ, и като взе предвид писмените предложения на повечето БК от НБЛ:

1. УС прекратява Държавното първенство на НБЛ за спортно-състезателната 2019/2020 г.

Единодушно управата гласува и:

2. Във връзка с чл. 108 от Правилата за ДП на НБЛ УС приема, че достигнатия етап на изиграните срещи от първенството не е достатъчен за обявяване на крайно класиране и не определя крайно класиране, шампион и медалисти на НБЛ за спортно-състезателната 2019/2020 г.

3. УС решава за спортно-състезателната 2019/2020 г. да няма изпадащ отбор от НБЛ.

С шест гласа "За" и четири "Против" УС постанови: 4. УС утвърждава ранглиста за участие в Европейските клубни турнири, която съответства на крайното класиране в НБЛ от спортно-състезателната 2018/2019 г."

С 6 гласа „За“, един „въздържал се" и трима "против" Управителният съвет на БФБаскетбол взе решение да се търси вариант за продължаване на държавните първенство „А“ група – мъже и жени за сезон 2019/20 г.

Беше взето единодушно решение държавните първенства за подрастващи за сезон 2019/20 г. да бъдат завършени преди следващия сезон, ако епидемиологичната обстановка в страната го позволява, гласи съобщение на официалния сайт на БФБаскетбол.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34058
архив

Собственик на дог се оплаква на ветеринарния лекар: – Кучето ми постоянно гони автомобилите. – Всяко куче прави това. – Да, но моето ги хваща и после си ги заравя в градината…

 

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! СДС крои бъдещето на дясната коалиция с Буруджиева, Антоанета Христова, Огнян Минчев и Антоний Гълъбов (ОБНОВЕНА)
x
Учени с изненадващо откритие за водата на Луната
x