ОТ ДНЕС: Промяна в разписанието на някои влакове

Животът днес

ОТ ДНЕС: Промяна в разписанието на някои влакове

6364
на 17.06.2024
ОТ ДНЕС: Промяна в разписанието на някои влакове
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

От днес се променя разписанието на някои влакове, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Целта е да се облекчи натовареността на движението и маневрената дейност на Централна гара - София по време на модернизацията на коловозното развитие в гарата.

препоръчано

Дейностите по ремонт на железния път са завършени за 7 от общо 14 коловоза – от 1 до 5, 13 и 14. Работи се по коловози от 6 до 12. 

От БДЖ посочиха, че дейностите по демонтаж са готови и се извършват изкопни работи. Работи се и по изграждане на фундаменти за стълбове от контактната мрежа.

За новоизградените коловози, по които се извършва движение на влаковете, е въведена в пробна експлоатация нова маршрутно-релейна централизация, добавиха от дружеството.

От 7 май започна модернизацията на коловозното развитие на Централната гара в София. Въведена бе и промяна в движението на влаковете, които пристигат и заминават основно от и към северното направление – Мездра, Видин, Варна, Русе. Очаква се строително-монтажните работи по коловозното развитие на Централна гара - София да продължат 15 месеца.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК