ОТ ДНЕС: Режим на водата в Ловеч, Тетевен също на сухо в жегите

Животът днес

ОТ ДНЕС: Режим на водата в Ловеч, Тетевен също на сухо в жегите

10630
на 13.08.2024
ОТ ДНЕС: Режим на водата в Ловеч, Тетевен също на сухо в жегите
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В Ловеч от днес се въвежда режим на водата заради намалелия дебит на основния водоизточник. 

препоръчано

Въвеждат се и редица забрани за ползването на питейната вода. От вчера на воден режим през нощта е и Тетевен.

Водният режим се въвежда заради трайното засушаване и значително намалелия дебит на водоснабдителната група “Черни Осъм“, която осигурява питейна вода на Ловеч и част от Плевен.

От ловешкото дружество ВиК съобщиха, че водата ще бъде спирана от 22 часа вечерта до 6 часа сутринта, като режимът не се отнася само за кварталите “Гозница“ и “Продимчец“, които се захранват от друг водоизточник, предаде БНР.

Воден режим през нощта се въвежда и в части от селата Радювене и Брестово.

Със заповед на кмета на Ловеч Страцимир Петков се забранява ползването на питейна вода за поливане, миене на улици, автомобили, тераси и пълнене на басейни.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 59
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК