От Олимпийския комитет на САЩ призоваха за отлагане на Игрите в Токио

СПОРТЪТ ДНЕС

От Олимпийския комитет на САЩ призоваха за отлагане на Игрите в Токио

2771
на 24.03.2020
От Олимпийския комитет на САЩ призоваха за отлагане на Игрите в Токио
Автор:   ПИК

От Олимпийския комитет на Съединените щати призоваха Международния олимпийски комитет да отложи Олимпиада 2020 в Токио за по-късно заради епидемията от коронавируса, съобщава ТАСС. Това става ясно от изявление на организацията, публикувано на официалния й сайт.

препоръчано

„Става ясно, че вариантът с отлагането на Олимпиадата е най-перспективен и ние призоваваме МОК да предприеме всички необходими мерки, за да убеди, че Игрите ще бъдат проведени в безопасни и равни условия за всички участници”, се казва в изявлението на Олимпийския комитет на САЩ. Уточнява се, че решението за призива е било взето, след като е направено допитване до американските спортисти.

По мнението на американския Олимпийски комитет, дори и ситуацията с разпространението на коронавируса да се стабилизира до лятото, тренировъчният процес и допинговия контрол ще бъдат нарушени.

По-рано олимпийските комитети на Канада и Норвегия обявиха, че няма да изпращат свои спортисти в Токио, вицеканцлерът на Австрия Вернер Коглер призова за отлагане на Игрите.

В неделя президентът на МОК Томас Бах обяви, че в рамките на следващите четири седмици Организационният комитет ще решава относно възможността за провеждането на Олимпиадата в планираните срокове на фона на ситуацията с коронавируса.

Олимпиадата трябва да се проведе в Токио между 24 юли и 9 август.

Превод и редакция: ПИК

Сподели:
Бомба x
ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това