ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Валери Симеонов с нови разкрития за имането на "интересната особа": Да каже откъде я взима сутрин шофьорът и защо мъжът й се хвали в Инстаграм, че има къща в Бистрица

Политика

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Валери Симеонов с нови разкрития за имането на "интересната особа": Да каже откъде я взима сутрин шофьорът и защо мъжът й се хвали в Инстаграм, че има къща в Бистрица

129724
на 11.04.2019
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Валери Симеонов с нови разкрития за имането на интересната особа: Да каже откъде я взима сутрин шофьорът и защо мъжът й се хвали в Инстаграм, че има къща в Бистрица
Автор:   ПИК

По сигнала за негови имоти и по информациите за евтини и недекларирани къщи и апартаменти на хора от властта коментира пред Нова телевизия бившият вицепремиерът Валери Симеонов. Той отговори в какво се изразяват точно сделките, за които го атакуват. 

препоръчано

Направил съм фирма през 90-те години, в нея работят 300-350 души. Направил съм "Скат" без групировки и без приватизации. Най-губещата сделка в цялата история на Скат ООД е тази, за която ме атакуват. Тя е направена, защото тогава телевизията бе в собствен имот на същия парцел, купен от частни лица. Телевизията се задъхваше, защото се разшири, имаше програма, трябваше да се осигури простор за фирмата, която ръководя. Поискахме от общината да закупим земята около нашата сграда и около нашата земя. Данните от прессъобщението на прокуратурата повтаря едни лъжи. Тук е неприятен фактът, че прокуратурата получава сигнал и го оповестява веднага. Няма лошо, нека прокуратурата да проверява, за съм спокоен, защото съм много проверяван, коментира вицепремиерът. 

Но ако ви нахлупя един тюрбан на главата, можете да минете за джихадист и аз може да подам жалба срещу вас, че сте сериен убиец. И те щяха да публикуват това, без да е доказано, обърна се към водещия той. 

Значи ние искахме да придобием прилежащата земя. Аз през целия си живот работя за име, за да не ми ядат кокалите зложелателите, лично аз настоях цената да е над пазарната. И аз закупих този прилежащ парцел трева, земя, на цената на един квадрат застроена площ. Той е с право на строеж. Закупих го от моя съсобственик община Бургас този терен. Настоях и закупих един квадрат на цена около 800 евро, отсече Валери Симеонов.

Знаете ли как се извършва продажба на съсобственост, общината се освобождава от дребни парчета земя, има много такива сделки. Тези документи се подготвят от общинска администрация, строителен отдел. След това влиза в Общинския съвет, каза той.

В един период преди да започне строителството на каквото и да е, ми писна, и предложих на кмета да върна земята, а те да ми върнат парите. Те обаче ми отказаха. Сега сградата е изградена, аз съм предоставил парцела, а фирмата строи и продава, поясни Валери Симеонов.

На въпрос за комплекса му в Златоград, около закупуването на който има продажби и покупки, Симеонов отговори защо не е купил директно комплекса от първата фирма, а има прекупуване от други лица. Той заяви, че е имал популярност в Златоград през 2008 г. Телевизията му правила клипове отдавна. Това е чудесно кътче и бях доста известен като собственика на тв Скат, посочи той. Ако бях се явил да купя от собствениците комплекса, цената щеше да бъде много по-висока. Затова този човек, който беше мой съдружник, го помолих да купи и после да продаде на мен, отсече Симеонов. 

Аз ще разбера кой е пуснал сигнал до прокуратурата и ще го съдя. Ще си хвана този клеветник и ще си го осъдя, защото за тези лъжи, че има незаконни постройки, аз вече съдя едно много голямо издание за големи пари. Незаконни ресторанти, басейни или каквото и да е друго в обектите в Златоград няма. Как може да се допусне, че човек в моето положение ще започне да прави нещо незаконно, попита реторично Симеонов. 

Аз говоря само истината - оказа ли се, че Ангелкова има къща в Драгалевци, че има три апартамента, че има и къща в Бистрица, оказа се. Днес сигналът е подаден. Къде го е карал този министър шофьорът на НСО? В къща или в апартамента, където казва, че живее, попита реторично той.

Днес министърката на туризма Николина Ангелкова, която е атакувана от бившето вице, даде брифинг, на който обяви, че снимките на ПИК в социалните мрежи били на къща, собственост на родителите на нейния съпруг от 2006 г. - много преди тя да види дори на снимка бъдещия си съпруг. Тя била на рождени дни, на гости и и пр. 

"Нека установят дали Ангелкова живее там или и била на гости. Тези снимки са от една агенция, публикувани са там през 2017 г., а тя ги е взела от Инстаграма на мъжа на Ангелкова, който твърди, че това е тяхната къща, тяхната трапезария, детето им върху едни морени, тяхното куче и пр. и пр.", коментира Симеонов. 

Не следя и не знам какви са новостите за Крум Зарков и Валери Жаблянов, този битовизъм не ми харесва. Вижда се двойния стандарт при отработването на такива упреци, имаше много тежки упреци срещу водача на листата на БСП. Виждате какво направи Делян Добрев, когато нагазиха с кални ботуши в личния му живот. Борисов е основният оставкаджия на държавата, но мисля, че на Добрев си е негово решението. Оставката е морален акт. Тези хора са "оставчени", оставката не е тяхна, отсече Валери Симеонов. 

Припомняме, че замесени в аферата с евтини апартаменти са и президентът Румен Радев, който все още не е дал обяснение по въпроса и не се е оттеглил, както и шефът на ВКС Лозан Панов и лидерката на БСП Корнелия Нинова. Антикорупционният орган разследва и сигналите за техните имоти.

Сподели:
Бомба x
5 начина да управляваме емоциите си 5 начина да управляваме емоциите си
ПИК TV x
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ) РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 17
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това