ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: ГЕРБ реже и днес ПП-ДБ за заздравяване на скърцащата сглобка

Епицентър

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: ГЕРБ реже и днес ПП-ДБ за заздравяване на скърцащата сглобка

168369
на 26.06.2023
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: ГЕРБ реже и днес ПП-ДБ за заздравяване на скърцащата сглобка
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Лидерската среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за заздравяване на сглобката няма да има днес.

препоръчано

Това обяви депутатът и бивш министър на външните работи Екатерина Захариева.

Тя коментира събитията на политическата сцена от последните няколко дни. Припомняме, че в петък ПП-ДБ постави 7 условия на ГЕРБ, за да не свали собствения си кабинет.

"Не е сериозно да се поставят ултиматуми в петък следобед, утре да се видим и т.н. Не се работи така в една демокрация. Когато започнахме разговорите за правителство, ние призовавахме за ясни ангажименти, за ясно разписано споразумение. Те се дърпаха от това. Предупреждавахме, че ще скърца, че някои от механизмите трябва да са много ясни и е хубаво да се разписани. Излизат със 7 точки ултиматум. Ние не приемаме ултиматуми. Лидерът ни Бойко Борисов заяви в събота, че ако искат, готови сме да седнем и да работим по коалиционно споразумение", заяви Захариева пред бТВ.

"Това правителство беше подкрепено от нас. За да работи то сравнително добре, трябва да имам ясно разписdни механизми как се взимат решенията. Първото скърцане дойде от Асен Василев - покрай Спецов и Виолета Лорер. Ние им го казахме: Искате да носите цялата отговорност, но правите грешка, много е тежка ситуацията. Не искат да са в коалиция, а ние само да им натискаме копчето в гласуванията", добави Захариева.

Относно лидерската среща, тя каза: "Със сигурност ще има, но няма да е днес, доколкото аз знам". Ще има обаче друга среща - относно промените в Конституцията. 

Захариева коментира и двете номинации за еврокомисари - на Даниел Лорер и на Илиана Иванова.

"Считам, че нашият кандидат е по-добър и се надявам след интервютата с Урсула фон дер Лайен, тя да продължи напред", сподели още Екатерина Захариева.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 103
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК