ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Два силни взрива се чули, преди да падне самолетът на Пригожин (ВИДЕО)

Епицентър

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Два силни взрива се чули, преди да падне самолетът на Пригожин (ВИДЕО)

112972
на 23.08.2023
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Два силни взрива се чули, преди да падне самолетът на Пригожин (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Два силни взрива са се чули, преди да падне самолетът на Пригожин в Тверска област, съобщават очевидци. След това са се откъснали едното крило и стабилизаторът на машината, които паднали недалеч от изоставена ферма в село Куженкино, съобщават руски издания.

препоръчано

Припомняме, че частен самолет Embraer Legacy, на чийто борд се е намирал командирът на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин, се разби в сряда вечерта в Тверска област. От Министерството на извънредните ситуации на Русия съобщават, че на борда е имало 10 души, по предварителна информация всички са загинали. 

От 10-те човека на борда, 3 са били членове на екипажа и 7 пътници.

Според телеграм-канала Grey Zone, свързан с ЧВК "Вагнер", бизнес джетът е бил "ударен от ПВО, подведомствено на Министерството на отбраната на Руската федерация в Бологовски район на Тверска област".

Според 76.ru до момента на мястото на самолетната катастрофа са открити осем тела. Разпознаването им ще е много трудно, тъй като те са обгорели до неузнаваемост.

Самолетът е принадлежал на "МНТ Аэро", специализиран в бизнес-превози", съобщава "Коммерсантъ".

Според портала Медуза, в същия самолет е бил и дясната ръка на Пригожин - прекият ръководител и фактически създател на ЧВК "Вагнер" Дмитрий Уткин.

Уткин е подполковник от запаса, професионален военен, бивш ръководител на спецназа на Главното разузнавателно управление на МО на Русия. След 2014 г. командва собствено военно подразделение, което заради неговия прякор - Вагнер получава и условното наименование ЧВК "Вагнер". 

Кадри от падането на самолета на Пригожин може да видите ТУК

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК