ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Зеленски огласи разговор с Кирил Петков

Политика

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Зеленски огласи разговор с Кирил Петков

51227
на 13.03.2022
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Зеленски огласи разговор с Кирил Петков
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Премиерът Кирил Петков е разговарял с украинския президент Володимир Зеленски заедно с полския му колега Анджей Дуда. Това съобщава самият Зеленски в профила си в "Туитър", макар три часа след публикацията да няма данни за това от българското правителство. 

препоръчано

"Информирах за хода на отбраната на Украйна, престъпленията на руския агресор. Оценяваме предоставената помощ поддръжката на Европа за интеграцията на Украйна," пише Зеленски на английски и украински.

Вчера Петков каза за интервю за "Политико", че България трудно ще даде оръжие на Украйна предвид "политическата чувствителност у дома". По-рано "Вашингтон пост" писа, че след пропадането на опитите да бъдат прехвърлени изтребители МиГ-29 (каквито имат и България, и Полша и Словакия) на Украйна Зеленски се е обърнал към източноевропейски лидери в търсене на зенитно-ракетни комплекси С-300, каквито има Словакия.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи: Победата на ГЕРБ е категорична! Няма да се водим от някои треперещи гласове, които отсега поставят условия. Ако влязат всички тези партии, няма да има правителство (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи: Победата на ГЕРБ е категорична! Няма да се водим от някои треперещи гласове, които отсега поставят условия. Ако влязат всички тези партии, няма да има правителство (НА ЖИВО)
ново
Днес: 167
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК