ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Избраха Мариника Чернева за зам.-председател на ВАС

Темида

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Избраха Мариника Чернева за зам.-председател на ВАС

39827
на 08.05.2018
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Избраха Мариника Чернева за зам.-председател на ВАС
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Мариника Чернева беше избрана единодушно за зам.-председател на Върховния административен съд на днешното заседание на Съдийската колегия на ВСС.

препоръчано

Съдия Чернева беше предложена за поста от новия председател на ВАС Георги Чолаков и кандидатурата й бе подкрепена Пленума на съдиите на ВАС, който се проведе на 1 февруари т.г. Новият зам.-председател на ВАС ще оглави Първа колегия на съда, в която влизат първо, трето, четвърто и осмо отделения.

Мариника Чернева е съдия с над 28 години стаж, от които близо 14 години – във ВАС, над 5 години - в Софийки градски съд и над 7 години – в Софийски районен съд.

На днешното заседание на Съдийската колегия на ВСС беше прието с 13 гласа „за“ и само един „против“ искането на председателя на ВАС Георги Чолаков да се оттегли искането на правителството по т. 6 от Решение № 632/20.10.2017 г. на МС за осигуряване на експерти по Програмата на Европейския съюз за подкрепа на структурни реформи за подготовка на функционален анализ на Върховния административен съд и на системата на административните съдилища.

Пленумът на ВАС и общите събрания на 28-те административни съдилища също единодушно се обявиха срещу решението на МС за възлагане на външни експерти да изготвят функционален анализ на системата на административното правораздаване у нас.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК