ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Калин Стоянов: Вижда се труп на входа на склада в Елин Пелин

Акценти

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Калин Стоянов: Вижда се труп на входа на склада в Елин Пелин

214262
на 28.07.2024
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Калин Стоянов: Вижда се труп на входа на склада в Елин Пелин
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Извънреден брифинг "на терен" до все още недостъпния склад в Елин Пелин даде министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. 

препоръчано

Новината, която съобщи пред журналисти, бе: 

"Вижда се труп на входа на склада".

"Ще бъдем доста предпазливи", отбеляза той и заяви, че въпреки сложната ситуация ще бъде направено всичко възможно, за да бъде извадено тялото.

"За съжаление вече трето денонощие сме свидетели на продължаващите гърмежи, дори когато колегите влязоха със специализираната техника, пак имаше такива гърмежи", каза Калин Стоянов. 

На този етап не може да се каже на кого е трупът - на 20-годишния син на собственика на складовете или на 60-годишен мъж, отбеляза вътрешният министър.

Той заяви, че въпреки все още рисковата ситуация днес ще започнат и процесуално-следствените действия. В 9 ч. на терен ще влязат следовател и прокурор.

И допълни: "Има двама души очевидци. Единият е охраната, извел доц. Шишков и дъщеря му. Другото момче, което също е било на местопроизшествието, в продължение на 15-20 минути е било вътре, докато реално се е развивал пожарът и са се случвали гърмежите. Младежът се опитал да се скрие в микробус, но впоследствие успял да се измъкне и избяга. Спрял случаен автобус, който го откарал до гарата. От там се обадил на майка си, тя пристигнала и го прибрала. Но вероятно заради шока, вече вкъщи, той не се обадил на полицията, а си пуснал телевизора".

Впоследствие младият мъж е установен.

По първоначални данни той е бил в средата на складовото помещение. Всичко е започнало с един взрив, от входа на складовата база, където е и бил офисът на фирмата. От там вероятно се е изнасяла техниката, която е трябвало да бъде доставена за тържество. 

"Тепърва се установяват абсолютно всички факти и обстоятелства. Кой какъв е бил и ако не е работил във фирмата, какво е правил в складовете. Предстои дълго и тежко разследване от страна на прокуратурата и следствието. Трябва да се установи какво точно е имало в складовете, какво е имало в офисите. Това е фирма, една от най-сериозните в този бранш в България. Работи със стоки от Китай и Индия. Освен това се занимава и със сериозен износ. Въпрос на време е да се установи какво е имало по документи, а каква е била реалността - е съвсем друго", коментира още министърът.

И отново подчерта: "Предстои едно изключително тежко разследване".

Разпитан е и собственикът.

"Помещението, където са започнали взривовете, е напълно разрушено. Дебели стени са изхвърчали на десетки метри в слънчогледите", заяви Стоянов.

Той обясни, че още вечерта в деня на взривовете са проследени телефонните клетки на двамата изчезнали. "Вероятно хората, за които се съмняваме, са вътре в изгорелия склад", заяви той.

Министър Калин Стоянов изказа искрените си съболезнования към семейството на загиналите доц. Шишков и дъщеря му. 

В края на брифинга той обясни, че по време на адския инцидент в складовете са били шестима души - загиналите доц. Петър Шишков и дъщеря му, двамата изчезнали мъже и оцелелите по чудо охранител и младо момче.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 96
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК