ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Оставиха зад решетките Кристиан Николов, убиеца на Милен Цветков

ЧАС ПИК

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Оставиха зад решетките Кристиан Николов, убиеца на Милен Цветков

11396
на 05.03.2021
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Оставиха зад решетките Кристиан Николов, убиеца на Милен Цветков
Автор:   ПИК

Софийският апелативен съд потвърди определението, с което Софийският градски съд отказа да уважи молбата на Кристиaн Николов за изменение на мярката за неотклонение "задържане под стража" в по-лека, съобщиха от САС.

препоръчано

Решението е на тричленен съдебен състав - Камен Иванов, Владимир Астарджиев и Виолета Магдалинчева.

Кристиан Николов е подсъдим за смъртта на журналиста на Великден 2020 г. в София. Младежът е обвинен в извършването на умишлено престъпление - предизвикване на катастрофа, при която на червен светофар с близо 100 км в час блъсна с джип спрялата кола на Цветков след употреба на три вида наркотици.

Делото в Софийския градски съд вече върви по същество. До момента бяха разпитани редица свидетели. Първа от тях беше приятелката на Николов - Симона Цанкова, която е била в джипа. Тя разказа, че предния ден отпразнували с компания рожденния ѝ ден в дома на Кристиан. Според нея той не пил много, след края на празненството ѝ споделил, че от един шот му станало зле. В къщата имало наргиле, не и дрога, твърди Цанкова. Във фаталния ден, по обяд, Кристиан, Симона и техният приятел Георги Иванов излезли на разходка. За целта взели джипа на майката на обвиняемия, защото той бил най-накрая на алеята за коли и ключовете били оставени в къщата на Кристиан. Симона седяла отзад. По време на пътуването чела упътването на колонките за музика, които Кристиан ѝ подарил за рождения ден. Не е имала видимост към предното стъкло и не могла да наблюдава посоката на движение и скоростта.

Изведнъж чула вик от Георги и последвала катастрофата. Джипът им продължил да се движи още малко по инерция, след което се ударил в ограда. От удара вратите блокирали и с помощта на притекли се хора успели да излязат. Веднага след това Георги си тръгнал, а Кристиан оказал помощ на Милен Цветков.

Очевидци на катастрофата, които са били в района, отрекоха пред съда шофьорът на джипа да е помагал на ранения Цветков.

Сподели:
Бомба x
СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ за лъжата с мажоритарния вот: Защо вярвате на Трифонов, след като той излъга своите избиратели? (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ за лъжата с мажоритарния вот: Защо вярвате на Трифонов, след като той излъга своите избиратели? (ВИДЕО)
ново
Днес: 164
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това