ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: По нареждане на Цацаров - прокуратурата се зае с взрива в "Пирогов"

Инциденти

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: По нареждане на Цацаров - прокуратурата се зае с взрива в "Пирогов"

34947
на 27.11.2019
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: По нареждане на Цацаров - прокуратурата се зае с взрива в Пирогов
Автор:   ПИК

По нареждане на главния прокурор Сотир Цацаров,  Софийска градска прокуратурата е образувала досъдебно производство по чл. 123 от НК за инцидента в "Пирогов".

препоръчано

Това съобщи прокурор Зорница Таскова, говорител на Софийската градска прокуратура. Разследването е за причинена смърт на повече от едно лице. Наказанието при такива случаи е от три до десет години затвор. която не е злонамерена

Незабавно след възникване на инцидента и уведомяването на прокуратурата е създадена организация и са предприети процесуално-следствени действия от разследващи екипи, ръководени от СГП. По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров разследването се провежда от следователи от Национална следствена служба, които към момента извършват оглед на местопроизшествието с участието на вещи лица и експерти по пожарна безопасност. Разпитват се свидетели, изземва се документация от лечебното заведение.

Припомняме, двама мъже, пациенти, загинаха при пожар в "Пирогов" тази сутрин. Огънят е пламнал около 4 часа във Второ вътрешно отделение на болницата. Все още се изясняват причините за инцидента. Били са евакуирани 32 души. Прокурор Таскова обясни, че в момента се извършват процесуално следствени действия на мястото на инцидента. Предстои назначаване на експертизи и разпити на свидетели. 

Близките на пациентите от Второ вътрешно отделение на болницата могат да потърсят информация за тях на тел. 02 915 45 40.

Сподели:
Бомба x
ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това