ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Съдът реши, Васил Божков остава в ареста за постоянно (ОБНОВЕНА)

Епицентър

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Съдът реши, Васил Божков остава в ареста за постоянно (ОБНОВЕНА)

92808
на 26.08.2023
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Съдът реши, Васил Божков остава в ареста за постоянно (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В съда днес бяха внесени доказателства само по едно от делата срещу Божков. То е свързано с негов бизнес.

препоръчано

Според съдия Христинка Колева по делото има събрани достатъчно доказателства, че бизнесменът е извършил престъпленията, за които е обвинен. Част от тях са показания на редица свидетели. Сред тях е Мария Филипова, която казала, че Божков я "опипва, целува и прави опит да я изнасили".

Разпитвана по делото е и бившият министър на правосъдието Екатерина Захариева по отношение на международния паспорт на Божков.

Съдът не се съгласи, че Божков може да извърши престъпление, но може да се укрие.

Решението на съда не е окончателно.

“Прокуратурата може да поиска каквото си иска”, каза бизнесменът.

“Има опасност от укриването му. Очевидно е, че Божков е имал преки отношения с руски граждани, като болшинството от тях са свързани с офшорна компания, която пък има общо с обвиняемия по делото Георги Попов, Обвиняемият Божков е структурирал действащи дружества, опериращи в сферата на хазарта, със значителен финансов капитал, регистрирал е хазартна дейност в Република Грузия”, каза още прокурорът по делото Ангел Кънев.

Адвокатът на Васил Божков Георги Гатев заяви, че в един момент се е объркал, защото не знае дали се намира по дело, за което има конкретно обвинение, или присъства на тежък политически процес.

“90% от изложеното няма общо по линия на делото. Това е обвинителна реч по някакъв международен скандал, свързан с шпионаж, тук нищо не се говореше конкретно по Комисията за хазарта. Тук се изнесоха неща, свързани с Путин, Молдова, Виетнам, Кения, Русия, Украйна, извън релси съм от чутото. Сигурен съм, че според тези материали, които са пред вас, едва ли има човек, който няма да каже, че има основание обвиняемият да се укрие, но не и по тези неща, които се казаха от прокурора и за мярката задържане под стража”, каза Георги Гатев.
 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 91
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК