ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ: Журналист от БНТ се сблъска с ада на пандемията! Иван Янев не вярвал в COVID-19, сега хора умират пред очите му

Региони

ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ: Журналист от БНТ се сблъска с ада на пандемията! Иван Янев не вярвал в COVID-19, сега хора умират пред очите му

43387
на 28.11.2020
ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ: Журналист от БНТ се сблъска с ада на пандемията! Иван Янев не вярвал в COVID-19, сега хора умират пред очите му
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Кореспондентът на БНТ в Казанлък се сблъска челно с ужаса COVID-19. Парадоксът е, че Иван Янев е един от тези, които не вярват, че вирусът е толкова смъртоносен. Сега обаче той видя отблизо ада в болницата, след като се записа доброволец.

препоръчано

"Аз съм добре, за разлика от 36-те пациенти. Единствен добловолец съм. Тази нощ, за съжаление, почина един мъж на 70 години", разказа без да крие емоциите си Иван. Той захвърли камерата и микрофона и сложи предпазното облекло и маската, зад която трудно да бъде разпознат.

"Тази сутрин трябваше да дойде още едно момче да помага, но преди малко се обади, че жена му не е добре и вероятно е с коронавирус. Предпочита да си остане вкъщи и да се грижи за нея", продължи разказа си Иван Янев.

Той сподели, че го е било страх, но е решил да види със собствените си очи толкова ли е страшен този вирус. "Много по-страшно е, отколкото предполагах. Признавам, аз бях един от тези, които не вярваха в смъртоносната пандемия. Тук трябват здрави, силни хора, мъже. Жените чистят, но има нужда от силна ръка. Призовавам и другите да помагат", обърна се Иван към българите. 

"Дали ще се заразиш тук или навън, няма разлика. Ето, тази сутрин трябваше да дойда много рано. Възрастна жена е отишла до тоалетната и трябва да й помогна да се върне на леглото си, защото не може сама да се оправи. Това е положението, възрастните страдат най-много в тази ситуация", шокира Иван Янев зрителите.

По-рано той се извини във Фейсбук на близките и работодателите си за решението си с думите: „Аз спазвам клетвата си която съм дал под флага на родината. Равносметката за двучасовото ми към момента дежурство като доброволец /санитар/ е: 12 забърсани и дезенфекцирани стаи, един огромен коридор. Два сменени чаршафа, един уринатор. Имам колежка. Казва се Таня. Тя работи от няколко дни. Сама се справяше с всичко. Няма друга жена на смяна. За съжаление станах свидетел на напускането на поредната медицинска сестра…. Жалко!!!“

"Не смятам, че трябва да се благодари на някой за това, че е решил да изпълни своя дълг към обществото. Реших го спонтанно, но не снощи, не тази сутрин, а преди няколко дни", обясниИван Янев. 

"Не е тайна за никого - аз съм един от противниците на носенето на маски на открито и на всичко това. Исках да вляза вътре в самото отделение, за да видя с очите си и да се убедя страшно ли е наистина или не е страшно. Мнението си го промених още след първите 15 минути", допълни журналистът. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК