От следващата година: Без пенсионери в държавната администрация

Животът днес

От следващата година: Без пенсионери в държавната администрация

20502
на 10.11.2018
От следващата година: Без пенсионери в държавната администрация
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Над 1 600 пенсионери, които в момента работят в държавната администрация ще останат без работа от Нова година, съобава БТВ.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

В преходните и заключителни разпоредби на Закона за държавния бюджет за догодина е включен текст, според който пенсионери няма да могат да са на държавен пост.

Информационните и комуникационните системи на МВР са застрашени от блокиране заради Закона за бюджета на държавата, предупреждават от синдиката на МВР.

„Най-много ще бъде засегната системата - дирекция кис, която поддържа системата на гранична полиция, системата КПП, другите системи 90 на сто от тези служители ще бъдат засегнати от тази реформа и работата там ще спре”, коментира Илия Хрисимов, заместник-председател на СФСМВР.

„Пускат се разни митове и легенди, че там 90% са пенсионери, имаме достатъчно добри специалисти и считам, че ще намерим такива, които ще  заместят хората в компютърните ни отдели”, посочи Стефан Балабанов, заместник-министърът на вътрешните работи.

„Определено ще има известни затруднения, но ако има такъв закон, говорим само за МВР, те са 250. Те работят по трудови отношения по Закона за държавния служител, това не засяга  служителите, които работят по закона за МВР – полицаи, пожарникари, тях промяна не ги засяга”, поясни вътрешният министър Младен Маринов.

В цялата система на държавните служители засегнатите са 1 650 души.

„Това са хора, които получава пенсия от бюджета на държавата и отново получават заплата от бюджета на държавата, те заемат по-високи позици, за които има много млади хора, които трябва да бъдат стимулирани да работят в държавната система”, заяви Менда Стоянова, председателят на бюджетната комисия в НС.

Според Менда Стоянова, освободените от държавна служба пенсионери, биха могли да се реализират успешно в частния бизнес.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ПИК TV: Борисов на среща със симпатизанти: ППДБ са направили 200 метра път за 3 години, а до него дупки и жаби скачат. Засилва се усещането, че се връщаме на власт. Цял живот съм се имал за умен и красив и сега изведнъж се яви Христо....(ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПИК TV: Борисов на среща със симпатизанти: ППДБ са направили 200 метра път за 3 години, а до него дупки и жаби скачат. Засилва се усещането, че се връщаме на власт. Цял живот съм се имал за умен и красив и сега изведнъж се яви Христо....(ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК