От „Модерна” са подали всички нужни документи за пълно одобрение на ваксината си срещу коронавирус в САЩ

Америка

От „Модерна” са подали всички нужни документи за пълно одобрение на ваксината си срещу коронавирус в САЩ

4662
на 26.08.2021
От „Модерна” са подали всички нужни документи за пълно одобрение на ваксината си срещу коронавирус в САЩ
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От американската компания „Модерна” са подали всички необходими документи за получаването на пълно одобрение на ваксината си срещу коронавирус от Управлението по въпросите на качеството на продоволствията и медикаментите (FDA) на САЩ, съобщава ТАСС, като се позовава на информация от пресслужбата на компанията.

препоръчано

„Модерна” обяви приключване на процеса по подаване на заявка в FDA за пълно лицензиране на ваксината срещу коронавирус за лица над 18 години”,  се посочва в съобщението.

От компанията отбелязват, че са поискали от медицинския регулатор на САЩ и разглеждането на молбата на компанията да е с приоритет, като са поискали и получаването на сертификат за използването на препарата си при извънредни обстоятелства за деца над 12 години.

В началото на седмицата FDA окончателно одобри използването на ваксината срещу коронавирус, разработена от американската компания „Пфайзер” и германския й партньор „Бионтех”. Препаратът на „Пфайзер” е първата ваксина срещу коронавируса, получила окончателно одобрение от управлението. През декември миналата година ваксината на „Пфайзер” бе сертифицирана от регулатора по ускорена процедура за използване при извънредни обстоятелства. Аналогично одобрение по-късно получиха и препаратите на „Модерна” и „Джонсън и Джонсън”.

 

Превод и редакция: ПИК

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 16
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК