Вход
София
Времето в София 2 o C

Офицерите от резерва въстават срещу обругаването на Министерството на отбраната

Офицерите от резерва въстават срещу обругаването на Министерството на отбраната

на 20.10.2020
15819
0
Офицерите от резерва въстават срещу обругаването на Министерството на отбраната
Автор: ПИК
20.10.2020
0
15819

Българските офицери не заслужават да се обругава сградата на Министерството на отбраната, заявяват военно-патриотични организации в своя декларация.

Притеснява ни обругаването на паметник на културата с национално значение, какъвто беше случаят вчера със замерването с яйца на сградата на Министерството на отбраната - това се посочва в обща позиция от днес, 20 октомври, на председателите на няколко национални военно-патриотични организации.  

В сградата на Министерството на отбраната се е рeшавала съдбата на България в различни исторически епохи и политически режими, много от нас са служили в тази сграда, подчертават председателите на военно-патриотичните съюзи. Те припомнят, че днес в нея работят стотици български офицери, включително Щабът на отбраната, които с нищо не са показали политическа ангажираност, за да бъдат обект на подобно отношение.

Позицията е подписана от генерал от запаса Златан Стойков, председател на СОСЗР, доц. д-р Иван Сечанов, председател на Съюза на ветераните от войните на България, младши лейтенант от запаса Петър Велчев, председател на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите в България, капитан далечно плаване Атанас Илев, председател на Съюза на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ, Борис Николов, председател на Съюза на военноинвалидните кооперации в България, полковник от запаса Цанко Цанков, председател на Сдружението на офицерите от резерва „Клуб 199“.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19039
архив

– А сега за какво ще пием - за здравето или за късмета? – Нека пием за късмета, щото ей го на - прасето си беше здраво, но нещо нямаше късмет....

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Близнаците са повлияни от емоцията, лъжи за лесни успехи подвеждат Козирозите
x